Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till 2 personer. Chiapudding är en riktig frukostklassiker som går snabbt och enkelt att göra och som mättar ordentligt. Den här varianten får smak och färg av granatäpple och toppas med rostade mandlar. En finfin start på dagen!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
50 g
Chiafrön
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)
1 st
Granatäpple
150 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
25 g
Honung
40 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
Kvällen före:
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
Lägg hälften av granatäppelkärnorna i en sil och pressa ut saft i en liten skål. Spara resterande granatäppelkärnor.
Blanda chiafrön, granatäppelsaft, honung, kokosmjölk och en nypa salt i en liten skål. Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
TIPS: Lossa kärnorna under vatten för att förhindra att köket färgas rosa!
På morgonen:
Tillsätt yoghurt till skålen med chiapudding för en krämig konsistens.
Finhacka mandlar.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene.
Fördela chiapudding i glas.
Toppa med resterande granatäppelkärnor och mandlar.