topBanner
Vegetarisk bolognese

Vegetarisk bolognese

med zucchini och mandlar

Dags att ta ut veckans friskvårdstimme på jobbet - för idag har våra smaklöksmassörer förberett en vegetarisk bolognese med kryddor i italiensk stil som kommer att mjuka upp varenda muskel i din mun och få dig att känna aromer som tar dig ända ut på åkerns gröna nejder. Krispig mandel och spröda linser kommer till sin fulla rätt när tonerna av basilika fulländar det här naturliga mästerverket.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nötterglutenmjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

½ st

Zucchini

1 g

Oregano

1 paket

Gröna linser

250 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

1 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

1 påse

Basilika

2 g

Cajun kryddmix

1 paket

Tomatpuré

300 g

Tomatsås

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

2 dl

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2966 kJ
Energi (kcal)709 kcal
Fett11 g
varav mättat3 g
Kolhydrater118 g
varav socker16 g
Protein28 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*.

Finhacka lök och vitlök.

Grovhacka mandlar.

Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar.

Skölj linser i en sil.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, vitlök och mandlar i 2 min.

Lägg i zucchinibitarna och fräs i ytterligare 3-4 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

3

Tillsätt Italian Style kryddmix, ketchup, linser, krossade tomater och vatten (se ingredienslistan) i stekpannan. Krydda med en nypa salt och peppar*.

Låt såsen sjuda i 10 min.

TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

4

Lägg i spaghettin i kastrullen med kokande vatten. Låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’.

Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

5

Riv pecorino.

Plocka basilikablad.

6

Servera spaghettin i djupa tallrikar. Toppa med bolognese, pecorino och basilikablad.

Smaklig måltid!