HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Bolognese
topBanner
Vegetarisk bolognese

Vegetarisk bolognese

med spaghetti, zucchini och mandlar

Allergener:glutennöttersulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

1

Linser

20 g

Cajun kryddmix

300 g

Zucchini

1 burk

Oregano

2 dl

Mandlar

(Innehållernötter)

Tomatsås

(Innehållersulfiter)

Lök

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

Tomatpuré

Vitlöksklyfta

Basilika

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1481.2407 kJ
Energi (kcal)354.025 kcal
Fett9.83 g
varav mättat1.2 g
Kolhydrater39.74 g
varav socker16.6 g
Protein21.11 g
Salt2.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*. Finhacka lök och vitlök. Grovhacka mandlar. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Skölj linser i en sil.

2

Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme. Fräs cajun kryddmixen i några sekunder och tillsätt sedan en skvätt olja*. Tillsätt lök, vitlök och mandlar. Fräs i 2 min. Häll i zucchini och fräs i ytterligare 3-4 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

3

Tillsätt oregano, tomatpuré, linser, tomatsås och vatten* (se ingredienslistan). Låt såsen sjuda i 10 min. Smaksätt med salt* och peppar*TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

4

Lägg i spaghettin i kastrullen med kokande vatten. Låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’. Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

5

Riv pecorino. Plocka basilikablad till servering (kasta stjälkarna). 

6

Servera spaghettin i djupa tallrikar. Toppa med bolognese, pecorino och basilikablad