topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk bolognese

Vegetarisk bolognese

med spaghetti, zucchini och mandlar

.

Allergener:
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Spaghetti

1

Gröna linser

2

Ay Cajun-ba

½

Zucchini

Oregano

20

Mandlar

(Innehåller Nötter)

300

Tomatsås

1

Torkad oregano

1

Lök

20

Pecorino Romano ost

1

Tomatpuré

2

Vitlöksklyfta

1

Basilika

Ingår inte i din leverans

2

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)266 kcal
Energi (kJ)1111 kJ
Fett6.53 g
varav mättat0.6 g
Kolhydrater27.44 g
varav socker6.7 g
Protein19.31 g
Salt0.8 g

Instruktioner

1

Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*. Finhacka lök och vitlök. Grovhacka mandlar. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Skölj linser i en sil.

2

Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme. Fräs cajun kryddmixen i några sekunder och tillsätt sedan en skvätt olja*. Tillsätt lök, vitlök och mandlar. Fräs i 2 min. Häll i zucchini och fräs i ytterligare 3-4 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

3

Tillsätt oregano, tomatpuré, linser, tomatsås och vatten* (se ingredienslistan). Låt såsen sjuda i 10 min. Smaksätt med salt* och peppar*TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

4

Lägg i spaghettin i kastrullen med kokande vatten. Låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’. Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

5

Riv pecorino. Plocka basilikablad till servering (kasta stjälkarna). 

6

Servera spaghettin i djupa tallrikar. Toppa med bolognese, pecorino och basilikablad