HelloFresh
Rostad blomkålsbiryani

Rostad blomkålsbiryani

med tranbär och mandlar

Är du en obotlig romantiker? Skippa blombuketterna och bjud din hjärtevän på blomkålsbuketter som tillsammans med basmati färgats gulbrun av bengalisk curry. Låt korinter och koriander gifta sig i munnen och föra era smaklökar närmare varandra än någonsin samtidigt som den rostade mandeln sprakar som ett bröllopsfyrverkeri på din tunga.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerinöttermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

225 g

Blomkål

½ st

Lök

2 st

Morot

3 g

Garam masala

150 g

Basmatiris

20 g

Tranbär

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 påse

Koriander

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

1 st

Chili

1 burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

500 ml

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2197 kJ
Energi (kcal)525 kcal
Fett14 g
varav mättat6 g
Kolhydrater83 g
varav socker18 g
Kostfiber6 g
Protein16 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C.

Skär blomkål i 2 cm stora buketter. Halvera och skiva lök tunt. Skiva morot tunt (skalning är valfritt).

2

Placera blomkålsbuketterna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*. Blanda och sprid sedan buketterna jämnt över plåten. Rosta tills möra och lätt gyllenbruna, 20-25 min.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en djup medelstor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och morot. Fräs tills löken har mjuknat, ca 5 min.

Häll i garam masala, rör om tills doftande, ca 1 min.

4

Rör i basmatiris och tranbär i stekpannan. Häll i vatten* och grönsaksbuljong och koka upp.

Sänk värme och låt sjuda under lock tills vattnet är absorberat och riset är färdigkokt , 16-18 min.

TIPS: Häll i lite extra vatten om vätskan har absorberats innan riset är färdigt.

5

Grovhacka koriander (spara några blad till servering) och mandlar medan biryanin sjuder. Halvera chili, ta bort frön och skiva tunt.

Blanda i koriander, mandlar och rostad blomkål när riset är färdigkokt.

6

Fördela blomkålsbiryanin i djupa tallrikar. Toppa med gräddfil och strö över chili och sparade korianderblad.   Smaklig måltid!