HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Indisk recept
Rostad blomkålsbiryani

Rostad blomkålsbiryani

med tranbär och mandlar

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Är du en obotlig romantiker? Skippa blombuketterna och bjud din hjärtevän på blomkålsbuketter som tillsammans med basmati färgats gulbrun av bengalisk curry. Låt korinter och koriander gifta sig i munnen och föra era smaklökar närmare varandra än någonsin samtidigt som den rostade mandeln sprakar som ett bröllopsfyrverkeri på din tunga.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sellerinöttermjölk
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

225 g

Blomkål

½ st

Lök

2 st

Morot

3 g

Garam masala

150 g

Basmatiris

20 g

Tranbär

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 påse

Koriander

20 g

Mandlar

(Innehållernötter)

1 st

Chili

1 burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

500 ml

Vatten

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2197 kJ
Energi (kcal)525 kcal
Fett14 g
varav mättat6 g
Kolhydrater83 g
varav socker18 g
Kostfiber6 g
Protein16 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C.

Skär blomkål i 2 cm stora buketter. Halvera och skiva lök tunt. Skiva morot tunt (skalning är valfritt).

Rosta blomkål
Rosta blomkål
2

Placera blomkålsbuketterna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*. Blanda och sprid sedan buketterna jämnt över plåten. Rosta tills möra och lätt gyllenbruna, 20-25 min.

Stek lök och morot
Stek lök och morot
3

Hetta upp en skvätt olja* i en djup medelstor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och morot. Fräs tills löken har mjuknat, ca 5 min.

Häll i garam masala, rör om tills doftande, ca 1 min.

Koka ris
Koka ris
4

Rör i basmatiris och tranbär i stekpannan. Häll i vatten* och grönsaksbuljong och koka upp.

Sänk värme och låt sjuda under lock tills vattnet är absorberat och riset är färdigkokt , 16-18 min.

TIPS: Häll i lite extra vatten om vätskan har absorberats innan riset är färdigt.

Färdigställ biryani
Färdigställ biryani
5

Grovhacka koriander (spara några blad till servering) och mandlar medan biryanin sjuder. Halvera chili, ta bort frön och skiva tunt.

Blanda i koriander, mandlar och rostad blomkål när riset är färdigkokt.

Servera
Servera
6

Fördela blomkålsbiryanin i djupa tallrikar. Toppa med gräddfil och strö över chili och sparade korianderblad.   Smaklig måltid!