Curry on rice is all well and good, but when the rice itself is cooked with the curry paste? Now that’s magical. Studded with sweet rich currants, fresh coriander and roasted cauliflower, this rice dish packs flavour in every bite, with a dollop of creamy Greek yoghurt for a tangy contrast.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
20 g
Tranbär
(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter, Kan innehålla spår av sesam)5 dl
Grönsaksbuljong
(Innehållerselleri)Blomkål
Lök
Morot
Garam masala
Basmatiris
Koriander
Mandlar
(Innehållernötter)Chili
Gräddfil
(Innehållermjölk)Vatten*
Sätt ugnen på 220°C. Skär blomkål i 2 cm stora buketter. Halvera och skiva lök tunt. Skiva morot tunt (skalning är valfritt).
Placera blomkålsbuketterna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Blanda och sprid sedan buketterna jämnt över plåten. Rosta tills möra och lätt gyllenbruna, 20-25 min.
Hetta upp en skvätt olja* i en djup medelstor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och morot. Fräs tills löken har mjuknat, ca 5 min. Häll i garam masala, rör om tills doftande, ca 1 min.
Rör i basmatiris och tranbär i stekpannan. Häll i vatten* och grönsaksbuljong och koka upp. Sänk värme och låt sjuda under lock tills vattnet är absorberat och riset är färdigkokt , 16-18 min. TIPS: Häll i lite extra vatten om vätskan har absorberats innan riset är färdigt.
Grovhacka koriander (spara några blad till servering) och mandlar medan biryanin sjuder. Halvera chili, ta bort frön och skiva tunt. Blanda i koriander, mandlar och rostad blomkål när riset är färdigkokt.
Fördela blomkålsbiryanin i djupa tallrikar. Toppa med gräddfil och strö över chili och sparade korianderblad.