Halloumi och örtcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumi och örtcouscous

Halloumi och örtcouscous

med rostade grönsaker och gräddfil

Adding texture to your meal is an instant way to supercharge the flavour. With a mildly spiced coating on your haloumi plus lightly charred edges on your roast veggies, this is a dinner to remember.r.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Dukkah-njuta

Grönsaksbuljong

150

Couscous

1

Mynta

1

Bladpersilja

150

Gräddfil

12.5

Honung

1

Rödlök

1

Zucchini

2

Morot

2

Tomat

1

Citron

200

Halloumi

Ingår inte i din leverans

2

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)353 kcal
Energi (kJ)1478 kJ
Fett24.11 g
varav mättat15.6 g
Kolhydrater7.59 g
varav socker7.6 g
Protein23.13 g
Salt2.6 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220°C. Skär morot i 1 cm tjocka stavar. Dela rödlök i 2 cm breda klyftor. Tärna zucchini i 2 cm stora bitar. Finhacka tomat. Finriv det yttersta skalet på citronen (1/2 tsk zest för 2 pers / 1 tsk zest för 4 pers). Dela sedan citronen i klyftor. Skär halloumi i 1 cm breda skivor.

2

Placera morot, rödlök och zucchini på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och strö över dukkah kryddmixen. Krydda med salt* och peppar*. Blanda grönsakerna och rosta dem i ugnen i 15-18 min, eller tills möra och gyllenbruna.

3

Koka upp en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och grönsaksbuljong. Rör i couscous och en skvätt olivolja*. Sätt på ett lock och ta kastrullen av värme. Sätt åt sidan i 5 min, eller tills allt vatten* har absorberats. Fluffa upp couscousen med en gaffel och sätt åt sidan utan lock.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek halloumiskivorna i 2 min per sida, eller tills gyllenbruna.

5

Finhacka både mynta- och persiljeblad (kasta stjälkarna). Rör i tomat, citronzest, mynta och hälften av persiljan i kastrullen med couscous. Rör i gräddfil, honung (1/2 paket för 2 pers / 1 paket för 4 pers) och 1-2 tsk citronjuiceTIPS: Smaksätt med citronjuice, salt och peppar efter smak.

6

Börja med att lägga upp örtcouscous. Toppa rostade grönsaker, halloumiskivor och en klick gräddfil. Strö över resterande persilja och servera citronklyftorna vid sidan av.