HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Marockansk recept
Halloumi och örtcouscous

Halloumi och örtcouscous

med rostade grönsaker och gräddfil

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Ta en tur till den karga cypriotiska landsbygden med mild halloumi som är fullproppad med nyttigt protein. Spegla dina smaklökar i medelhavsk örtcouscous och se när din mun börjar vattnas i realtid. Servera med rostade grönsaker och krämig gräddfil.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölknöttersellerisesamjordnöttergluten
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Rödlök

220 g

Zucchini

2 st

Morot

2 st

Tomat

1 st

Citron

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

4 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

150 g

Couscous

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av allergener)

1 påse

Mynta

1 påse

Bladpersilja

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

½ paket

Honung

Ingår inte i din leverans

Salt och peppar

Olivolja

2 dl

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3460 kJ
Energi (kcal)827 kcal
Fett35 g
varav mättat22 g
Kolhydrater80 g
varav socker23 g
Kostfiber11 g
Protein40 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C.

Skär morot i 1 cm tjocka stavar. Dela rödlök i 2 cm breda klyftor. Tärna zucchini i 2 cm stora bitar.

Finhacka tomat. Finriv det yttersta skalet på citronen (1/2 tsk zest för 2 pers / 1 tsk zest för 4 pers). Dela sedan citronen i klyftor.

Skär halloumi i 1 cm breda skivor.

Rosta grönsaker
Rosta grönsaker
2

Placera morot, rödlök och zucchini på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja och strö över dukkah kryddmixen. Krydda med salt och peppar*.

Blanda grönsakerna och rosta dem i ugnen i 15-18 min, eller tills möra och gyllenbruna.

Laga couscous
Laga couscous
3

Koka upp en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och grönsaksbuljong.

Rör i couscous och en skvätt olivolja. Sätt på ett lock och ta kastrullen av värme. Sätt åt sidan i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats.

Fluffa upp couscousen med en gaffel och sätt åt sidan utan lock.

Stek halloumi
Stek halloumi
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek halloumiskivorna i 2 min per sida, eller tills gyllenbruna.

Rör i örter
Rör i örter
5

Finhacka både mynta- och persiljeblad (kasta stjälkarna).

Rör i tomat, citronzest, mynta och hälften av persiljan i kastrullen med couscous. Rör i gräddfil, honung (1/2 paket för 2 pers / 1 paket för 4 pers) och 1-2 tsk citronjuice.

TIPS: Smaksätt med citronjuice, salt och peppar efter smak.

Servera
Servera
6

Börja med att lägga upp örtcouscous. Toppa rostade grönsaker, halloumiskivor och en klick gräddfil. Strö över resterande persilja och servera citronklyftorna vid sidan av.

Smaklig måltid!