HelloFresh
Halloumi och örtcouscous

Halloumi och örtcouscous

med rostade grönsaker och gräddfil

Ta en tur till den karga cypriotiska landsbygden med mild halloumi som är fullproppad med nyttigt protein. Spegla dina smaklökar i medelhavsk örtcouscous och se när din mun börjar vattnas i realtid. Servera med rostade grönsaker och krämig gräddfil.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölknöttersellerisesamjordnöttergluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Rödlök

220 g

Zucchini

2 st

Morot

2 st

Tomat

1 st

Citron

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

4 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

150 g

Couscous

(Innehållergluten)

1 påse

Mynta

1 påse

Bladpersilja

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

½ paket

Honung

Ingår inte i din leverans

Salt* och peppar*

Olivolja*

2 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3460 kJ
Energi (kcal)827 kcal
Fett35 g
varav mättat22 g
Kolhydrater80 g
varav socker23 g
Kostfiber11 g
Protein40 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C.

Skär morot i 1 cm tjocka stavar. Dela rödlök i 2 cm breda klyftor. Tärna zucchini i 2 cm stora bitar.

Finhacka tomat. Finriv det yttersta skalet på citronen (1/2 tsk zest för 2 pers / 1 tsk zest för 4 pers). Dela sedan citronen i klyftor.

Skär halloumi i 1 cm breda skivor.

2

Placera morot, rödlök och zucchini på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja och strö över dukkah kryddmixen. Krydda med salt och peppar*.

Blanda grönsakerna och rosta dem i ugnen i 15-18 min, eller tills möra och gyllenbruna.

3

Koka upp en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och grönsaksbuljong.

Rör i couscous och en skvätt olivolja. Sätt på ett lock och ta kastrullen av värme. Sätt åt sidan i 5 min, eller tills allt vatten har absorberats.

Fluffa upp couscousen med en gaffel och sätt åt sidan utan lock.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek halloumiskivorna i 2 min per sida, eller tills gyllenbruna.

5

Finhacka både mynta- och persiljeblad (kasta stjälkarna).

Rör i tomat, citronzest, mynta och hälften av persiljan i kastrullen med couscous. Rör i gräddfil, honung (1/2 paket för 2 pers / 1 paket för 4 pers) och 1-2 tsk citronjuice.

TIPS: Smaksätt med citronjuice, salt och peppar efter smak.

6

Börja med att lägga upp örtcouscous. Toppa rostade grönsaker, halloumiskivor och en klick gräddfil. Strö över resterande persilja och servera citronklyftorna vid sidan av.

Smaklig måltid!