Skip to main content
Pizza bianca

Pizza bianca

med stekta rödbetor och grekisk salladsost

Att servera pizza är alltid ett säkert kort. I detta recept kombinerar vi pigga färger och intensiva smaker i form av de goda kompisarna rödbeta, svamp och pesto, och toppar med grekisk salladsost rik på sälta. Med färsk rucola som garnering balanserar vi smakpaletten, och vi lovar att även den som är petig i maten kommer räcka sig efter en slice till.

Taggar:
Vegetarisk
Enkel
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Rödbeta

200 g

Champinjoner

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Vete, Gluten)

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

60 g

Pesto, grön

(Innehåller: Mjölk, Sulfiter)

40 g

Rucola

100 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

g

Grekisk salladsost

(Innehåller: Mjölk)

Näringsvärden

Energi (kJ)4247 kJ
Energi (kcal)1015 kcal
Fett45.2 g
varav mättat18.1 g
Kolhydrater106.6 g
varav socker16.9 g
Kostfiber4.5 g
Protein30.1 g
Salt5 g
Potassium400 mg
Calcium3 mg
Iron0.5 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Fräs rödbetor
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skala och tärna rödbeta i 1 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme och fräs rödbeta.

Tillsätt svamp
2

Skiva svamp medan rödbetan fräser. Tillsätt svampen till stekpannan och fräs i 5-7 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Bre crème fraiche
3

Rulla ut pizzadegen och medföljande bakplåtspapper på en plåt. Bre crème fraiche [1/2 paket, 2 pers] över bottnen.

Toppa pizzan
4

Fördela rödbeta och svamp över pizzan och toppa med smulad grekisk salladsost. Tillaga i ugnen 10-15 min.

Klicka på pesto
5

Skölj rucola. När pizzan är klar, klicka över pesto efter tycke och smak och toppa med frisk rucola.

Servera
6

Duka bordet och sätt rödbets- och svamppizzan på ett underlägg i mitten. Klipp eller skär pizzan i slices, och låt familjen hugga in.