HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGyllenstekt BBQ Kyckling
topBanner
Gyllenstekt BBQ-kyckling

Gyllenstekt BBQ-kyckling

med regnbågspommes och vitlöksdressing

Ikväll frestar vi med en underbar kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, ljuvliga regnbågspommes som har fått extra smak av vår härliga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit, en fräsch sallad med päron och rucola, och krämig vitlöksdressing.

Taggar:Under 650 kcalGlutenfri
Allergener:ÄggMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Potatis

300 g

Rotfruktsmix

4 g

Mamas Favorit

(InnehållerÄgg)

1 st

Vitlöksklyfta

280 g

Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad

1 st

Päron

40 g

Rucola

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)615 kcal
Energi (kJ)2573 kJ
Fett26.01 g
varav mättat6 g
Kolhydrater54.18 g
varav socker16.8 g
Protein37.12 g
Salt3.2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär rotfrukter och potatis i 1 cm tunna pommes. Skala vitlök. Placera rotfrukter, potatis och vitlök på en plåt [2 st, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja [1 msk | 2 msk], Mamas favorit, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills mjuka och gyllene.

 

2

Tärna päron i 1 cm stora bitar. Skölj rucola.

 

3

Ta ut vitlök efter 10 min i ugnen, och ställ sedan tillbaka plåten i ugnen.

4

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 10 min av pommes tillagningstid. Tillsätt kyckling och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 3 min på varje sida, tills brynt och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Häll ner olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål. Tillsätt päron och rucola,och blanda. Smaka av med salt och peppar. Mosa rostade vitlök och yoghurt i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.

 

6

Lägg upp kyckling och regnbågspommes på tallrikar. Servera med sallad och vitlöksdressing.