Gyllenstekt BBQ-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt BBQ-kyckling

Gyllenstekt BBQ-kyckling

med regnbågspommes och vitlöksdressing

Ikväll frestar vi med en underbar kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, ljuvliga regnbågspommes som har fått extra smak av vår härliga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit, en fräsch sallad med päron och rucola, och krämig vitlöksdressing.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Allergener:
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Potatis

300

Rotfruktsmix

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1

Vitlöksklyfta

280

Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad

1

Päron

40

Rucola

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 1)

½

Olivolja (steg 5)

½

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)615 kcal
Energi (kJ)2573 kJ
Fett26.01 g
varav mättat6 g
Kolhydrater54.18 g
varav socker16.8 g
Protein37.12 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta regnbågspommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär rotfrukter och potatis i 1 cm tunna pommes. Skala vitlök. Placera rotfrukter, potatis och vitlök på en plåt [2 st, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja [1 msk | 2 msk], Mamas favorit, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills mjuka och gyllene.

 

Hacka päron
2

Tärna päron i 1 cm stora bitar. Skölj rucola.

 

Ta ut vitlök
3

Ta ut vitlök efter 10 min i ugnen, och ställ sedan tillbaka plåten i ugnen.

Stek kyckling
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 10 min av pommes tillagningstid. Tillsätt kyckling och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 3 min på varje sida, tills brynt och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered sallad
5

Häll ner olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål. Tillsätt päron och rucola,och blanda. Smaka av med salt och peppar. Mosa rostade vitlök och yoghurt i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.

 

Servera
6

Lägg upp kyckling och regnbågspommes på tallrikar. Servera med sallad och vitlöksdressing.