
Här var det snabblagat på menyn! Karamellisera kryddstark chorizo tillsammans med lök, och servera med ugnsrostade grönsaker du gett latinamerikansk kärlek i form av en värmande kryddmix. Lägg fluffig couscous på samma tallrik, toppa med grekisk salladsost och färsk persilja, och du har en riktig smakfest att se fram emot.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
275
Blomkål
100
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
4
Panamat
200
Chorizo
(Innehåller: Mjölk)
170
Pärlcouscous
(Innehåller: Vete, Gluten)
15
Balsamvinäger
4
Grönsaksbuljong
1
Rödlök
1
Morot
1
Bladpersilja
60
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
1
Socker (steg 4)
4
Vatten (steg 2)
1
Vatten (steg 4)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär blomkål i mindre buketter. Skär oskalad morot i 1 cm stora bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med Panamat, lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-20 min, eller tills mjuka.

Medan grönsakerna är i ugnen, koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills de är mjuka, men fortfarande har tuggmotstånd.

Medan pärlcouscousen sjuder, skär chorizo i grova bitar. Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs chorizo och rödlök i 4-5 min. OBS: Chorizon är stark!

Rör i balsamvinäger, vatten* [1 msk | 2 msk] och socker* [1 tsk | 2 tsk] i pannan. Tillaga i 3-5 min, tills mörkt och karamelliserat.

Grovhacka persilja. Skölj och grovhacka spenat. Blanda den färdigkokta pärlcouscousen, spenat, karamelliserad lök och chorizo, rostade grönsaker, hälften av persiljan samt hälften av salladsosten i en stor salladsskål. Smaksätt med salt* och peppar*.

Fördela chorizo med blomkål och pärlcouscous mellan era tallrikar. Toppa med lite grekisk salladsost och resterande persilja.