HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHet Chorizo
topBanner
Het chorizo

Het chorizo

med blomkål, pärlcouscous och grekisk salladsost

Här var det snabblagat på menyn! Karamellisera kryddstark chorizo tillsammans med lök, och servera med ugnsrostade grönsaker du gett latinamerikansk kärlek i form av en värmande kryddmix. Lägg fluffig couscous på samma tallrik, toppa med grekisk salladsost och färsk persilja, och du har en riktig smakfest att se fram emot.

Taggar:StarkSnabb
Allergener:mjölkglutensulfiterselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

275 g

Blomkål

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

4 g

Panamat

200 g

Chorizo korv

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Rödlök

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker* (steg 4)

4 dl

Vatten* (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3401.3826 kJ
Energi (kcal)812.95 kcal
Fett36.599 g
varav mättat18.3 g
Kolhydrater76.6745 g
varav socker16.1 g
Protein33.832 g
Salt4.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär blomkål i mindre buketter. Skär oskalad morot i 1 cm stora bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med Panamat, lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-20 min, eller tills mjuka.

2

Medan grönsakerna är i ugnen, koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills de är mjuka, men fortfarande har tuggmotstånd. 

3

Medan pärlcouscousen sjuder, skär chorizo i grova bitar. Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs chorizo och rödlök i 4-5 min. OBS: Chorizon är stark! 

4

Rör i balsamvinäger, vatten* [1 msk | 2 msk] och socker* [1 tsk | 2 tsk] i pannan. Tillaga i 3-5 min, tills mörkt och karamelliserat.

5

Grovhacka persilja. Skölj och grovhacka spenat. Blanda den färdigkokta pärlcouscousen, spenat, karamelliserad lök och chorizo, rostade grönsaker, hälften av persiljan samt hälften av salladsosten i en stor salladsskål. Smaksätt med salt* och peppar*.

6

Fördela chorizo med blomkål och pärlcouscous mellan era tallrikar. Toppa med lite grekisk salladsost och resterande persilja.