
Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. En litet torn av fluffiga pannkakor, toppade med yoghurt, limemarinerad mango, rostad kokos och sirap – låter inte det som en drömmig start på dagen? Samla familjen eller vännerna och njut av en tropisk frukost som är klar på ett kick.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Mango
30 g
Riven kokos
(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
2 st
Citrusfrukt
150 ml
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller: Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Nötter, Spelt, Havre, Soja, Khorasanvete, Kamut, Lupin)
100 g
Sirap
1 msk
Vatten (steg 1)
2 tsk
Socker (steg 1)
5 dl
Vatten (steg 2)
2 msk
Smör (steg 3)

Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 stora cm bitar.
Halvera lime.
Blanda socker [2 tsk], vatten [1 msk] och en generös skvätt limesaft i en medelstor skål.
Vänd ner mangobitar och ställ åt sidan.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta kokos i 2–3 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.
Vispa vatten [5 dl] och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.

Smält smör [2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Portionera ut smet till pannkakor på 8–10 cm i pannan.
Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Upprepa med resten av smeten i omgångar.
TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.

Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med en klick yoghurt och mango.
Strö över rostad kokos och ringla över sirap.