HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRäkpasta
topBanner
Räkpasta

Räkpasta

med gräslök och rucolasallad

Allergener:selleriglutenkräftdjursulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Chili

Gräslök

Vitlöksklyfta

Schalottenlök

Morot

Citron

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållasoja)

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiterKan innehållasoja, senap, fisk, ägg, mjölk, blötdjur, Kan innehålla spår av gluten, sesam, sulfiter, kräftdjur)

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Rucola

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kcal)0 kcal
Energi (kJ)0 kJ
Fett0 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0 g
varav socker0 g
Protein0 g
Salt0 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*. Halvera chili [1/2 st, 2 pers], ta bort frön och finhacka. Finhacka gräslök, vitlök och schalottenlök. Skala morötter och tärna i små bitar. Halvera citron och skär ena halvan i klyftor.

2

Häll i grönsaksbuljong i kastrullen med kokande vatten och rör om tills den har lösts upp. Lägg i spaghetti och koka i 10 min. Spara lite pastavatten [1 dl/ 2 pers | 2 dl/4 pers] från kastrullen i en skål innan du häller av spaghettin i durkslaget. Häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att den inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock. 

3

Hetta upp en skvätt olja* och en klick smör* i en djup stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök, schalottenlök, morot och halva chilin under omrörning i 3-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Tillsätt räkor och stek i ytterligare 1-2 min per sida.

4

Häll i det sparade pastavattnet i stekpannan. Häll i crème fraîche och hälften av gräslöken. Låt sjuda under regelbunden omrörning tills räkorna är genomstekta och såsen är varm, ca 2-3 min. Viktigt: Räkorna är färdiga när de är rosa på utsidan och ogenomskinliga inuti.

5

Rör försiktigt i spaghettin i såsen. Pressa i en skvätt citronjuice och krydda med salt* och peppar* efter smak. 

6

Servera räkpastan i skålar toppade med rucola, citronklyftor, resterande gräslök och chili.