HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Fusion recept
Räkpasta

Räkpasta

med gräslök och rucolasallad

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Har du haft en lång, fullspäckad dag? Då passar vår krämiga räkpasta perfekt, för den tar inte mer än 30 minuter att laga. Låt räkorna bada i smakerna av chili, vitlök och gräslök och servera med al dente spaghetti. Pryd med rucola, plocka fram haklappen och ta några sekunder för att insupa de mustiga aromerna innan du sätter tänderna i räkpastan - för när du väl börjar äta kommer den att försvinna ganska snabbt från tallriken.

Allergener:selleriglutenmjölkskaldjurFisk
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

½ st

Chili

1 påse

Gräslök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Schalottenlök

2 st

Morot

½ st

Citron

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

250 g

Spaghetti

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av allergener)

150 g

Räkor

(Innehållerskaldjur, Fisk)

150 g

Crème fraîche

(Innehållermjölk)

1 påse

Rucola

Ingår inte i din leverans

Smör

(Innehållermjölk)

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3201 kJ
Energi (kcal)765 kcal
Fett25 g
varav mättat15 g
Kolhydrater103 g
varav socker14 g
Kostfiber8 g
Protein30 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten*. 

Halvera chili [1/2 st, 2 pers], ta bort frön och finhacka.

Finhacka gräslök, vitlök och schalottenlök.

Skala morötter och tärna i små bitar. Halvera citron och skär ena halvan i klyftor.

Koka pasta
Koka pasta
2

Häll i grönsaksbuljong i kastrullen med kokande vatten och rör om tills den har lösts upp. Lägg i spaghetti och koka i 10 min.

Spara lite pastavatten [1 dl/ 2 pers | 2 dl/4 pers] från kastrullen i en skål innan du häller av spaghettin i durkslaget.

Häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att den inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

Fräs grönsaker & räkor
Fräs grönsaker & räkor
3

Hetta upp en skvätt olja och en klick smör i en djup stor stekpanna på medelvärme.

Fräs vitlök, schalottenlök, morot och halva chilin under omrörning i 3-5 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

Tillsätt räkor och stek i ytterligare 1-2 min per sida.

Häll i crème fraîche
Häll i crème fraîche
4

Häll i det sparade pastavattnet i stekpannan.

Häll i crème fraîche och hälften av gräslöken. Låt sjuda under regelbunden omrörning tills räkorna är genomstekta och såsen är varm, ca 2-3 min.

VIKTIGT: Räkorna är färdiga när de är rosa på utsidan och ogenomskinliga inuti.

Tillsätt pasta
Tillsätt pasta
5

Rör försiktigt i spaghettin i såsen.

Pressa i en skvätt citronjuice och krydda med salt och peppar efter smak.

Servera
Servera
6

Servera räkpastan i skålar toppade med rucola, citronklyftor, resterande gräslök och chili.

Smaklig måltid!