
Dröm dig bort till en solig sandstrand i Spanien med vår smarriga paella! Vi smaksätter den med calabresepesto och haricots verts och toppar med knaperstekt chorizo, grekisk salladsost och färsk persilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
120 g
Tärnad chorizo
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Paprika
150 g
Haricots verts
150 g
Risottoris
10 g
Kycklingfond
60 g
Calabresepesto
50 g
Grekisk ost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Bladpersilja
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
5 dl
Vatten till ris

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek chorizo i 5–6 min, eller tills genomstekt och krispig. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Under tiden, finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Ansa haricots verts.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, paprika och salt i 2–3 min, eller tills grönsakerna mjuknar.
Tillsätt ris och vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt calabresepesto, kycklingfond, vatten och en nypa salt och peppar. Koka upp och sänk sen till låg värme. Sjud under lock i 15 min.

Under tiden, finhacka persilja.

Tillsätt haricots verts till paella och sjud under lock i 5 min, eller tills vattnet har avdunstat och riset är mjukt.
Ta av locket, höj till hög värme och sjud i 1–2 min, tills botten blir krispig.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om all vätska har avdunstat innan riset är färdigkokt.

Lägg upp paella i djupa tallrikar och toppa med persilja och chorizo.
Smula över grekisk salladsost.