Dröm dig bort till en solig sandstrand i Spanien med vår smarriga paella! Vi smaksätter den med calabresepesto och haricots verts och toppar med knaperstekt chorizo, grekisk salladsost och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
120 g
Tärnad chorizo
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Paprika
75 g
Haricots verts
150 g
Risottoris
10 g
Kycklingfond
60 g
Calabresepesto
50 g
Grekisk ost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Bladpersilja
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
5 dl
Vatten till ris
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek chorizo i 5–6 min, eller tills genomstekt och krispig. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
Under tiden, finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Ansa haricots verts.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, paprika och salt i 2–3 min, eller tills grönsakerna mjuknar.
Tillsätt ris och vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt calabresepesto, kycklingfond, vatten och en nypa salt och peppar. Koka upp och sänk sen till låg värme. Sjud under lock i 15 min.
Under tiden, finhacka persilja.
Tillsätt haricots verts till paella och sjud under lock i 5 min, eller tills vattnet har avdunstat och riset är mjukt.
Ta av locket, höj till hög värme och sjud i 1–2 min, tills botten blir krispig.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om all vätska har avdunstat innan riset är färdigkokt.
Lägg upp paella i djupa tallrikar och toppa med persilja och chorizo.
Smula över grekisk salladsost.