Paella på chorizo och grekisk salladsost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paella på chorizo och grekisk salladsost

Paella på chorizo och grekisk salladsost

med haricots verts och calabresepesto

Dröm dig bort till en solig sandstrand i Spanien med vår smarriga paella! Vi smaksätter den med calabresepesto och haricots verts och toppar med knaperstekt chorizo, grekisk salladsost och färsk persilja.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

120 g

Tärnad chorizo

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Paprika

75 g

Haricots verts

150 g

Risottoris

10 g

Kycklingfond

60 g

Calabresepesto

50 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

5 dl

Vatten till ris

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3064 kJ
Energi (kcal)732 kcal
Fett34.5 g
varav mättat13.6 g
Kolhydrater77.3 g
varav socker11.4 g
Protein25.4 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Stek chorizo
1

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek chorizo i 5–6 min, eller tills genomstekt och krispig. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Ansa haricots verts.

Laga paella
3

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, paprika och salt i 2–3 min, eller tills grönsakerna mjuknar.

Tillsätt ris och vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt calabresepesto, kycklingfond, vatten och en nypa salt och peppar. Koka upp och sänk sen till låg värme. Sjud under lock i 15 min.

Hacka persilja
4

Under tiden, finhacka persilja.

Tillsätt haricots verts
5

Tillsätt haricots verts till paella och sjud under lock i 5 min, eller tills vattnet har avdunstat och riset är mjukt.

Ta av locket, höj till hög värme och sjud i 1–2 min, tills botten blir krispig.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om all vätska har avdunstat innan riset är färdigkokt.

Servera
6

Lägg upp paella i djupa tallrikar och toppa med persilja och chorizo.

Smula över grekisk salladsost.