Höstig grönkålssallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Höstig grönkålssallad

Höstig grönkålssallad

Sharingrätt | med butternutpumpa & valnöt

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. I dag lagar vi en matig sallad med härliga höstsmaker. Grönkål och tranbär får smak av honung- och senapsdressing innan vi toppar dem med ugnsbakad pumpa, salladsost och rostade valnötter.

Allergener:
Sulfiter
Ägg
Senap
Nötter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Butternutpumpa

50 g

Grönkål, skuren

40 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till grönsaker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1926 kJ
Energi (kcal)460 kcal
Fett27.2 g
varav mättat9.8 g
Kolhydrater41.4 g
varav socker11.6 g
Protein14.4 g
Salt2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pumpa
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala och halvera pumpa. Gröp ur kärnor och skär den i tunna klyftor.

Placera pumpa på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.

Rosta i 20–30 min, eller tills mjuk och gyllene.

Rosta valnötter
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta valnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Blanda honung- och senapsdressing och grönkål i en stor skål.

Tillsätt tranbär och vänd runt.

Servera
4

Lägg upp grönkålssallad på en tallrik och toppa med pumpa.

Smula över salladsost och garnera med valnötter.