Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. I dag lagar vi en matig sallad med härliga höstsmaker. Grönkål och tranbär får smak av honung- och senapsdressing innan vi toppar dem med ugnsbakad pumpa, salladsost och rostade valnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Butternutpumpa
50 g
Grönkål, skuren
40 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
¼ tsk
Salt till grönsaker
½ msk
Olja till grönsaker
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skala och halvera pumpa. Gröp ur kärnor och skär den i tunna klyftor.
Placera pumpa på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.
Rosta i 20–30 min, eller tills mjuk och gyllene.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta valnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan.
Blanda honung- och senapsdressing och grönkål i en stor skål.
Tillsätt tranbär och vänd runt.
Lägg upp grönkålssallad på en tallrik och toppa med pumpa.
Smula över salladsost och garnera med valnötter.