Ravioli med ricotta och spenat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ravioli med ricotta och spenat

Ravioli med ricotta och spenat

citronpangrattato och brynt salviasmör

Vi älskar pasta i alla former, men det är något särskilt med ravioli - särskilt när de är fyllda med smakfull spenat och ricotta. I detta recept serverar vi med frasig citronpangrattato, valnötter och zucchini för mättnad och tuggmotstånd. Rätten toppas med gudomligt gott brynt salviasmör och riven smakrik ost. Njutning från första till sista tuggan, och okomplicerad lyx som står klar på bordet på endast 20 minuter.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

20

Finriven ost

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

250

Ravioli med ricotta och spenat

60

Spenat

20

Valnötter

1

Zucchini

1

Rödlök

1

Citron

1

Salvia

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2.67

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)276 kcal
Energi (kJ)1156 kJ
Fett23.89 g
varav mättat11.4 g
Kolhydrater11.79 g
varav socker0.6 g
Protein3.55 g
Salt0.1 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Grovhacka zucchini. Skiva rödlök tunt. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Finstrimla salviabladen. Finhacka vitlök.VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Laga pangrattato
2

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko, citronzest och vitlök i 3-4 min tills pankon är gyllene och frasiga. Krydda med en nypa salt* och peppar* och för över till en skål.

Koka ravioli
3

Lägg raviolin i det kokande vattnet och koka i 3-4 min, eller tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

Fräs grönsaker
4

Torka ur stekpannan med hushållspapper och sätt tillbaka den på plattan. Hetta upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Fräs zucchini och rödlök i 3-4 min, eller tills bitarna börjar mjukna. Tillsätt spenat och fräs i 1 min, eller tills den sloknat. För över till en tallrik.

Bryn smör
5

Tillsätt smör*, salvia, valnötter och en liten skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs i 1-2 min, eller tills smöret börjar brynas. Tillsätt ravioli och grönsakerna. Ta av stekpannan från värmen och blanda väl.

Servera
6

Fördela ravioli och grönsaker i det brynta salviasmöret mellan era tallrikar. Strö över riven ost och citronpangrattato. Servera med citronklyftor vid sidan av.