Citronpepparräkor och rödbetsrelish
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronpepparräkor och rödbetsrelish

Citronpepparräkor och rödbetsrelish

med dillbulgur och krämig senapssås

Kvällens middag blir en färgstark bowl med en härlig blandning av smaker och konsistenser! Vi börjar med dillkryddad bulgur, rödbetsrelish och sallad och toppar med citronpepparstekta räkor, avokado och en smarrig senapsdressing.

Taggar:
Supersnabb
Allergener:
Senap
Mjölk
Kräftdjur
Vete
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

1 st

Avokado

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

150 g

Kungsräkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 portionspåse

Dill

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

1 st

Rödbetor, förkokta

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

60 g

Salladsmix

2 g

Citronpeppar

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Socker till relish

¼ tsk

Salt till relis

¼ tsk

Salt till räkor

1 msk

Smör till bulgur

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2476 kJ
Energi (kcal)592 kcal
Fett28.6 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater160.5 g
varav socker120.8 g
Protein20.8 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Under tiden, halvera citron.

Blanda senap, gräddfil, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
2

Skär rödbeta i 1 cm stora bitar.

Blanda rödbeta, balsamvinäger, socker, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.

Skölj salladsmix.

Stek räkor
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor och krydda med citronpeppar och salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Riv dill i grova bitar.

Rör ner dill, solroskärnor och smör i bulgur.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
4

Lägg upp bulgur, rödbetsrelish och salladsmix i skålar.

Toppa salladsmix med avokado och räkor.

Ringla över senapsdressing.