
En klassisk tomatsoppa blir lätt en perfekt middag med god topping och smarriga tillbehör. Soppan smaksätts med örtkryddor och blir extra krämig med matlagningsgrädde. Vi toppar den med pinjenötter, persilja och gräddfil och rostar baguette med gruyère att servera vid sidan av.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
390 g
Krossade tomater
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
1 st
Morot
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Baguette
(Innehåller: Vete, Gluten)
50 g
Riven gruyère
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Bladpersilja
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
1 msk
Olja till stekning
2 dl
Vatten till soppa
¼ tsk
Salt till soppa
1 msk
Smör till bröd

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka morot och lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka persilja.

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek morot och lök i 2–3 min, tills de mjuknar.
Tillsätt vitlök, Mamas Favorit och en nypa salt och peppar och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt krossade tomater, matlagningsgrädde, vatten, worcestershiresås, grönsaksbuljong, salt och en nypa peppar.
Koka upp och sjud under lock på medellåg värme i 8–10 min, tills morot är mjuk.
TIPS: Mixa soppan när grönsakerna är kokta för en krämigare konsistens.

Under tiden, skär baguette i skivor och bre med ett tunt lager smör.
Placera på en plåt med bakplåtspapper och toppa med gruyère.
Rosta i ugnen i 5–6 min, eller tills osten har smält.

Hetta upp en liten stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Häll upp soppa i skålar.
Toppa med pinjenötter och persilja och ringla över gräddfil.
Servera med rostad gruyèretoast.