Skip to main content
Krämig tomat- och grönsakssoppa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig tomat- och grönsakssoppa

Krämig tomat- och grönsakssoppa

med rostad gruyèretoast och gräddfil

En klassisk tomatsoppa blir lätt en perfekt middag med god topping och smarriga tillbehör. Soppan smaksätts med örtkryddor och blir extra krämig med matlagningsgrädde. Vi toppar den med pinjenötter, persilja och gräddfil och rostar baguette med gruyère att servera vid sidan av.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Milk
Soja
Celery
Egg
Hvede
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

390 g

Krossade tomater

150 ml

Matlagningsgrädde

1 st

Worcestershiresås

4 g

Grönsaksbuljong

4 g

Mamas Favorit

1 st

Morot

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Baguette

50 g

Riven gruyère

1 st

Bladpersilja

10 g

Pinjenötter

75 ml

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

2 dl

Vatten till soppa

¼ tsk

Salt till soppa

1 msk

Smör till bröd

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3324 kJ
Energi (kcal)795 kcal
Fett54.3 g
varav mättat30.6 g
Kolhydrater58.6 g
varav socker17.8 g
Kostfiber8.4 g
Protein19.7 g
Salt4 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.3 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Finhacka morot och lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka persilja.

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek morot och lök i 2–3 min, tills de mjuknar.

Tillsätt vitlök, Mamas Favorit och en nypa salt och peppar och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Laga soppa
3

Tillsätt krossade tomater, matlagningsgrädde, vatten, worcestershiresås, grönsaksbuljong, salt och en nypa peppar.

Koka upp och sjud under lock på medellåg värme i 8–10 min, tills morot är mjuk.

TIPS: Mixa soppan när grönsakerna är kokta för en krämigare konsistens.

Rosta baguette
4

Under tiden, skär baguette i skivor och bre med ett tunt lager smör.

Placera på en plåt med bakplåtspapper och toppa med gruyère.

Rosta i ugnen i 5–6 min, eller tills osten har smält.

Rosta pinjenötter
5

Hetta upp en liten stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Servera
6

Häll upp soppa i skålar.

Toppa med pinjenötter och persilja och ringla över gräddfil.

Servera med rostad gruyèretoast.