Krämig tomat- och grönsakssoppa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig tomat- och grönsakssoppa

Krämig tomat- och grönsakssoppa

med rostad gruyèretoast och gräddfil

En klassisk tomatsoppa blir lätt en perfekt middag med god topping och smarriga tillbehör. Soppan smaksätts med örtkryddor och blir extra krämig med matlagningsgrädde. Vi toppar den med pinjenötter, persilja och gräddfil och rostar baguette med gruyère att servera vid sidan av.

Allergener:
Mjölk
Soja
Selleri
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Krossade tomater

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 st

Morot

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

50 g

Riven gruyère

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

2 dl

Vatten till soppa

¼ tsk

Salt till soppa

1 msk

Smör till bröd

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3324 kJ
Energi (kcal)795 kcal
Fett54.4 g
varav mättat30.6 g
Kolhydrater58.6 g
varav socker20.7 g
Protein19.7 g
Salt4 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Finhacka morot och lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka persilja.

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek morot och lök i 2–3 min, tills de mjuknar.

Tillsätt vitlök, Mamas Favorit och en nypa salt och peppar och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Laga soppa
3

Tillsätt krossade tomater, matlagningsgrädde, vatten, worcestershiresås, grönsaksbuljong, salt och en nypa peppar.

Koka upp och sjud under lock på medellåg värme i 8–10 min, tills morot är mjuk.

TIPS: Mixa soppan när grönsakerna är kokta för en krämigare konsistens.

Rosta baguette
4

Under tiden, skär baguette i skivor och bre med ett tunt lager smör.

Placera på en plåt med bakplåtspapper och toppa med gruyère.

Rosta i ugnen i 5–6 min, eller tills osten har smält.

Rosta pinjenötter
5

Hetta upp en liten stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Servera
6

Häll upp soppa i skålar.

Toppa med pinjenötter och persilja och ringla över gräddfil.

Servera med rostad gruyèretoast.