En god pastarätt slår aldrig fel och i kväll lagar vi en med karibisk twist! Vi kokar rigatoni, steker vegofärs med vår egen kryddblandning Panamat och vänder allt i en krämig kokossås. Till sist toppar vi vår lättlagade middag med en salsa på paprika, jordnötter och persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Panamat
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
180 g
Vegofärs
(Innehåller: Soja, Gluten, Korn)
1 st
Vitlöksklyfta
180 g
Rigatoni
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1 g
Chiliflakes
1 st
Paprika
180 ml
Kokosmjölk
2 g
Citronpeppar
1 st
Morot, Julienne
1 st
Bladpersilja
½ st
Purjolök
2 msk
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till salsa
¼ tsk
Salt till salsa
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till vegoprotein
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min eller tills ”al dente”.
Skopa upp kokvatten i en kopp precis innan pastan är färdig.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, finhacka persilja och paprika.
Placera påsen med jordnötter på en plan yta. Krossa dem sedan genom att banka dem med botten av en stekpanna.
Blanda paprika, persilja, jordnötter, olivolja, salt och en nypa peppar in en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera och skär purjolök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs med purjolök, morot, salt och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Tillsätt vitlök, Panamat, citronpeppar och chiliflakes och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt kokosmjölk, sojasås, grönsaksbuljong och sparat pastavatten och sjud i 1–2 min, eller tills tjocknat.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Rör ner pasta i såsen.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.
Lägg upp pasta i skålar och toppa med paprikasalsa.