Skip to main content
Karibisk vegofärsrigatoni
Karibisk vegofärsrigatoni

Karibisk vegofärsrigatoni

med paprika och saltade jordnötter

En god pastarätt slår aldrig fel och i kväll lagar vi en med karibisk twist! Vi kokar rigatoni, steker vegofärs med vår egen kryddblandning Panamat och vänder allt i en krämig kokossås. Till sist toppar vi vår lättlagade middag med en salsa på paprika, jordnötter och persilja.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Korn
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamat

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Soja, Gluten, Korn)

1 st

Vitlöksklyfta

180 g

Rigatoni

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1 g

Chiliflakes

1 st

Paprika

180 ml

Kokosmjölk

2 g

Citronpeppar

1 st

Morot, Julienne

1 st

Bladpersilja

½ st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

2 msk

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till salsa

¼ tsk

Salt till salsa

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till vegoprotein

Näringsvärden

Energi (kJ)3733 kJ
Energi (kcal)892 kcal
Fett42.7 g
varav mättat17.4 g
Kolhydrater83.8 g
varav socker15.8 g
Kostfiber14 g
Protein35 g
Kolesterol0.3 mg
Salt6.2 g
Potassium62.7 mg
Calcium14.3 mg
Iron0.7 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min eller tills ”al dente”.

Skopa upp kokvatten i en kopp precis innan pastan är färdig.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Blanda paprikasalsa
2

Under tiden, finhacka persilja och paprika.

Placera påsen med jordnötter på en plan yta. Krossa dem sedan genom att banka dem med botten av en stekpanna.

Blanda paprika, persilja, jordnötter, olivolja, salt och en nypa peppar in en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek vegofärs
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs med purjolök, morot, salt och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Laga sås
4

Tillsätt vitlök, Panamat, citronpeppar och chiliflakes och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt kokosmjölk, sojasås, grönsaksbuljong och sparat pastavatten och sjud i 1–2 min, eller tills tjocknat.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta
5

Rör ner pasta i såsen.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar och toppa med paprikasalsa.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image