Ikväll lagar vi en underbar prosciuttopaj med broccoli, salladslök, kål, vitlök och timjan. Ett härligt tillbehör är en knaprig äppelsallad med kål, som blandas med en syrlig dressing med grädde och citron. Pajen smakar också fantastisk kall dagen efter, om det nu skulle bli några rester.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Vitlöksklyfta
250
Broccoli
1
Salladslök
1
Torkad timjan
50
Prosciutto
1
Pajdeg
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4
Kycklingbuljong
150
Förskuren spetskål
½
Ekologisk citron
1
Äpple
1
Körvel
2
Ägg (steg 2)
1
Socker (steg 5)
½
Vetemjöl (steg 2)
½
Salt (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Finhacka vitlök. Skär broccoli i 1 cm stora buketter. Skala stjälken och tärna i 1 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Finhacka prosciutto. Grovhacka körvel.
Rulla ut pajdeg (inkl. bakpapper) i en pajform. Använd en vanlig ugnsform om du inte har en pajform. TIPS: Använd två pajformar till 4P. Blanda matlagningsgrädde (spara 2 msk | 4 msk), ägg* [2 st | 4 st], kycklingbuljong, vitlök, timjan, vetemjöl* [½ msk | 1 msk], salt [½ tsk | 1 tsk], en nypa peppar* och prosciutto i en stor skål.
Tillsätt broccoli, salladslök, och hälften av spetskålen till gräddmixen, och häll ner den i pajformen. Grädda pajen i ugnen i 17-20 min eller tills den är gyllene och gräddmixen är fast.
Halvera citron. Kärna ur äpple och skär i tunna strimlor.
Blanda citronjuice [1/2 msk | 1 msk], socker* [1 tsk | 1 ½ tsk], en nypa salt* och resterande matlagningsgrädde i en stor skål, tills sockret has upplösts. Rör i resterande spetskål och äpple.
Lägg upp prosciuttopaj och äppelsallad på tallrikar. Garnera sallad med körvel.