HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHemlagad Prosciuttopaj
topBanner
Hemlagad prosciuttopaj

Hemlagad prosciuttopaj

med knaprig äppelsallad och syrlig dressing

Ikväll lagar vi en underbar prosciuttopaj med broccoli, salladslök, kål, vitlök och timjan. Ett härligt tillbehör är en knaprig äppelsallad med kål, som blandas med en syrlig dressing med grädde och citron. Pajen smakar också fantastisk kall dagen efter, om det nu skulle bli några rester.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:glutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Broccoli

1 st

Salladslök

1 g

Torkad timjan

50 g

Prosciutto

1 st

Pajdeg

(Innehållergluten)

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 g

Kycklingbuljong

150 g

Förskuren spetskål

½ st

Ekologisk citron

1 st

Äpple

1 portionspåse

Körvel

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg* (steg 2)

(Innehållerägg)

1 tsk

Socker* (steg 5)

½ msk

Vetemjöl* (steg 2)

(Innehållergluten)

½ tsk

Salt* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3875.1057 kJ
Energi (kcal)926.1725 kcal
Fett45.9435 g
varav mättat19.9 g
Kolhydrater86.4086 g
varav socker19.5 g
Protein30.557 g
Salt4.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Ugnsform
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Finhacka vitlök. Skär broccoli i 1 cm stora buketter. Skala stjälken och tärna i 1 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Finhacka prosciutto. Grovhacka körvel.

2

Rulla ut pajdeg (inkl. bakpapper) i en pajform. Använd en vanlig ugnsform om du inte har en pajform. TIPS: Använd två pajformar till 4P. Blanda matlagningsgrädde (spara 2 msk | 4 msk), ägg* [2 st | 4 st], kycklingbuljong, vitlök, timjan, vetemjöl* [½ msk | 1 msk], salt [½ tsk | 1 tsk], en nypa peppar* och prosciutto i en stor skål.

3

Tillsätt broccoli, salladslök, och hälften av spetskålen till gräddmixen, och häll ner den i pajformen. Grädda pajen i ugnen i 17-20 min eller tills den är gyllene och gräddmixen är fast.

4

Halvera citron. Kärna ur äpple och skär i tunna strimlor.

5

Blanda citronjuice [1/2 msk | 1 msk], socker* [1 tsk | 1 ½ tsk], en nypa salt* och resterande matlagningsgrädde i en stor skål, tills sockret has upplösts. Rör i resterande spetskål och äpple. 

6

Lägg upp prosciuttopaj och äppelsallad på tallrikar. Garnera sallad med körvel.