topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hemlagad prosciuttopaj

Hemlagad prosciuttopaj

med knaprig äppelsallad och syrlig dressing

Ikväll lagar vi en underbar prosciuttopaj med broccoli, salladslök, kål, vitlök och timjan. Ett härligt tillbehör är en knaprig äppelsallad med kål, som blandas med en syrlig dressing med grädde och citron. Pajen smakar också fantastisk kall dagen efter, om det nu skulle bli några rester.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Vitlöksklyfta

250

Broccoli

1

Salladslök

1

Torkad timjan

50

Prosciutto

1

Pajdeg

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4

Kycklingbuljong

150

Förskuren spetskål

½

Ekologisk citron

1

Äpple

1

Körvel

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 2)

1

Socker (steg 5)

½

Vetemjöl (steg 2)

½

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)926 kcal
Energi (kJ)3875 kJ
Fett45.94 g
varav mättat19.9 g
Kolhydrater86.41 g
varav socker19.5 g
Protein30.56 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Ugnsform

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Finhacka vitlök. Skär broccoli i 1 cm stora buketter. Skala stjälken och tärna i 1 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt. Finhacka prosciutto. Grovhacka körvel.

Blanda gräddmix
2

Rulla ut pajdeg (inkl. bakpapper) i en pajform. Använd en vanlig ugnsform om du inte har en pajform. TIPS: Använd två pajformar till 4P. Blanda matlagningsgrädde (spara 2 msk | 4 msk), ägg* [2 st | 4 st], kycklingbuljong, vitlök, timjan, vetemjöl* [½ msk | 1 msk], salt [½ tsk | 1 tsk], en nypa peppar* och prosciutto i en stor skål.

Grädda paj
3

Tillsätt broccoli, salladslök, och hälften av spetskålen till gräddmixen, och häll ner den i pajformen. Grädda pajen i ugnen i 17-20 min eller tills den är gyllene och gräddmixen är fast.

Förbered frukt
4

Halvera citron. Kärna ur äpple och skär i tunna strimlor.

Blanda äppelsallad
5

Blanda citronjuice [1/2 msk | 1 msk], socker* [1 tsk | 1 ½ tsk], en nypa salt* och resterande matlagningsgrädde i en stor skål, tills sockret has upplösts. Rör i resterande spetskål och äpple. 

Servera
6

Lägg upp prosciuttopaj och äppelsallad på tallrikar. Garnera sallad med körvel.