Ta med familjen på en smakresa till Asien med vår sesamstekta fläskkotlett som serveras med udonnudlar vända i sesamolja. Alla tillbehör serveras separat, så att alla kan skräddarsy sin egen goda middagsbowl med färska grönsaker, jordnötter och woksås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Udonnudlar, torkade
(Innehåller: Gluten, Vete)
10 ml
Sesamolja
(Innehåller: Sesam)
1 st
Gurka
½ st
Morot, Julienne
1 st
Salladslök
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
250 g
Skivad fläskkotlett
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
4 g
Kycklingbuljong
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
20 g
Sriracha
1 dl
Sparat nudelvatten
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Ketchup till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Vänd nudlar med sesamolja.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, skär gurka i 1/2 cm tjocka stavar.
Skär salladslök i tunna skivor.
Strö sesamfrön över kött och tryck försiktigt fast dem.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Tillsätt kött och krydda med salt och en nypa peppar.
Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Skär i tunna skivor.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Hetta upp samma stekpanna på medlehög värme.
Tillsätt asiatisk woksås, sparat nudelvatten, kycklingbuljong, ketchup och en nypa salt och peppar.
Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat något.
Lägg upp nudlar och kött i skålar.
Servera gurka, morot, salladslök, jordnötter, sås och sriracha i små skålar.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.