Sesamfläsk och nudlar | Gör din egen version
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Sesamfläsk och nudlar | Gör din egen version

med jordnötter, morot och gurka

Ta med familjen på en smakresa till Asien med vår sesamstekta fläskkotlett som serveras med udonnudlar vända i sesamolja. Alla tillbehör serveras separat, så att alla kan skräddarsy sin egen goda middagsbowl med färska grönsaker, jordnötter och woksås.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Sesam
Sulfiter
Soja
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Udonnudlar, torkade

(Innehåller: Gluten, Vete)

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

1 st

Gurka

½ st

Morot, Julienne

1 st

Salladslök

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

250 g

Skivad fläskkotlett

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller: Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

4 g

Kycklingbuljong

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat nudelvatten

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Ketchup till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2804 kJ
Energi (kcal)670 kcal
Fett22.1 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater77 g
varav socker17.9 g
Protein39.1 g
Salt4.2 g

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

Vänd nudlar med sesamolja.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

2

Under tiden, skär gurka i 1/2 cm tjocka stavar.

Skär salladslök i tunna skivor.

3

Strö sesamfrön över kött och tryck försiktigt fast dem.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. 

Tillsätt kött och krydda med salt och en nypa peppar.

Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. 

Skär i tunna skivor.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

5

Hetta upp samma stekpanna på medlehög värme.

Tillsätt asiatisk woksås, sparat nudelvatten, kycklingbuljong, ketchup och en nypa salt och peppar.

Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat något.

6

Lägg upp nudlar och kött i skålar.

Servera gurka, morot, salladslök, jordnötter, sås och sriracha i små skålar.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.