Skip to main content
Kokospanerad torsk

Kokospanerad torsk

med pak choi-sallad och asiatisk sås

Fiskfantaster, se hit! Kvällens meny bjuder på torsk med asiatiska smaker i ett recept som är både lättlagat och supersmarrigt. Vi panerar torsk i panko och kokos och steker den gyllene och krispig. Vi kokar också ris och blandar en fräsch pak choi-sallad med rädisor, avokado och jordnötter. Till sist svänger vi ihop en smakrik sås med vår egen kryddblandning Ginger Ninja, sojasås och sweet chili som vi ringlar över torsken.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Jordnötter
Soja
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Pak choi

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Korn, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Spelt, Havre)

40 g

Sweet chilisås

75 g

Rädisor

1 st

Avokado

1 st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

½ msk

Mjöl till sås

1 dl

Vatten till sås

1 msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4159 kJ
Energi (kcal)994 kcal
Fett41.2 g
varav mättat14.1 g
Kolhydrater101.5 g
varav socker15.3 g
Kostfiber9 g
Protein40.6 g
Kolesterol0.4 mg
Salt6 g
Potassium292.7 mg
Calcium58.8 mg
Iron0.8 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Panera fisk
2

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko och kokos i en tredje djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär

Blanda sallad
4

Under tiden, finhacka pak choi.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 2 cm stora bitar.

Skär rädisor och schalottenlök i tunna skivor.

Blanda pak choi, avokado, schalottenlök, rädisor, jordnötter, salt och olivolja i en medelstor skål.

Laga sås
5

Vispa ihop mjöl och vatten i en liten skål tills slätt.

Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.

Tillsätt sojasås, Ginger Ninja, sweet chilisås och smör.

Rör i mjölblandning när smöret har smält och sjud i 1–2 min, tills tjocknat. Ta av från värme.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med fisk och sallad.

Ringla sås över fisk.