Fiskfantaster, se hit! Kvällens meny bjuder på torsk med asiatiska smaker i ett recept som är både lättlagat och supersmarrigt. Vi panerar torsk i panko och kokos och steker den gyllene och krispig. Vi kokar också ris och blandar en fräsch pak choi-sallad med rädisor, avokado och jordnötter. Till sist svänger vi ihop en smakrik sås med vår egen kryddblandning Ginger Ninja, sojasås och sweet chili som vi ringlar över torsken.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Pak choi
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Korn, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Spelt, Havre)
40 g
Sweet chilisås
75 g
Rädisor
1 st
Avokado
1 st
Schalottenlök
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
½ msk
Mjöl till sås
1 dl
Vatten till sås
1 msk
Smör till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko och kokos i en tredje djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär
Under tiden, finhacka pak choi.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 2 cm stora bitar.
Skär rädisor och schalottenlök i tunna skivor.
Blanda pak choi, avokado, schalottenlök, rädisor, jordnötter, salt och olivolja i en medelstor skål.
Vispa ihop mjöl och vatten i en liten skål tills slätt.
Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.
Tillsätt sojasås, Ginger Ninja, sweet chilisås och smör.
Rör i mjölblandning när smöret har smält och sjud i 1–2 min, tills tjocknat. Ta av från värme.
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!
Lägg upp ris i skålar och toppa med fisk och sallad.
Ringla sås över fisk.