topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kycklingrisotto

Kycklingrisotto

med karamelliserade körsbärstomater, pecorino och basilika

Låt middagen göra jobbet med en drömsk kycklingrisotto vars mjuka karamelliserade körsbärstomater tar ditt sinne på en smakresa till sydligare breddgrader tillsammans med färsk basilika och lagrad pecorino romano.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstiden timme
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

15

Balsamvinäger

150

Risottoris

60

Spenat

2

Vitlöksklyfta

1

Lök

250

Körsbärstomater

4

Kycklingbuljong

1

Citron

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

300

Strimlad kycklinglårfilé

20

Pecorino Romano ost

1

Basilika

Ingår inte i din leverans

2

Socker

5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)542 kcal
Energi (kJ)2266 kJ
Fett13.95 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater66.89 g
varav socker6 g
Protein40.84 g
Salt2.2 g

Instruktioner

Marinera kyckling
1

Sätt ugnen på 200°C varmluft. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Riv citronzest tills du har en generös nypa. Blanda citronzest, sojasås och 1-2 msk olivolja* i en skål. Lägg kycklingstrimlorna i marinaden, blanda så de täcks och ställ åt sidan. VIKTIGT: Glöm inte att tvätta och skrubba citronen innan du river zesten.

Hacka lök
2

Finhacka vitlök och lök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och lök i 2 min. Lös upp kycklingbuljongen i det kokande vattnet* (se mängd i ingredienslistan) i en skål.

Tillaga risottoris
3

Tillsätt risottoriset till stekpannan och fräs i 1 min. Häll därefter i 1 dl buljong och rör om. Låt riset sjuda och absorbera buljongen innan du häller i ytterligare 1 dl. Repetera proceduren tills riset är mjukt och krämigt, 35-40 min. Tips: Häll i en extra skvätt vatten om du upplever att riset behöver tillagas längre.

Rosta körbärstomater
4

Lägg körsbärstomaterna i en ugnsform. Rör i balsamvinäger, socker* och en generös skvätt olivolja*. Rosta i ugnen tills tomaterna blivit mjuka och karamelliserade, 15-20 min. Häll över kycklingen i ytterligare en ugnsform och tillaga den i ugnen, 15-20 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Rör i spenat
5

Finriv pecorino (lägg lite åt sidan till garnering). Dela citronen i klyftor. Blanda ner de nu tillagade kycklingstrimlor i risotton tillsammans med osten, spenat och en klick smör*. Rör om tills osten smält och spenaten sloknat. Smaksätt med citronjuice, salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela risotton mellan era tallrikar, toppa med rostade tomater och basilikablad, samt en skvätt citronjuice. Strö över resterande pecorino.