topBanner
Kycklingrisotto

Kycklingrisotto

med karamelliserade körsbärstomater, pecorino och basilika

Låt middagen göra jobbet med en drömsk kycklingrisotto vars mjuka karamelliserade körsbärstomater tar ditt sinne på en smakresa till sydligare breddgrader tillsammans med färsk basilika och lagrad pecorino romano.

Allergener:sulfiterglutensojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid60 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
3
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
3
4

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

4 g

Kycklingbuljong

150 g

Risottoris

250 g

Körsbärstomater

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 st

Citron

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

1 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

1 påse

Basilika

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

½ l

Vatten*

2 tsk

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2820 kJ
Energi (kcal)674 kcal
Fett18 g
varav mättat7 g
Kolhydrater76 g
varav socker15 g
Protein41 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C varmluft. Koka upp vatten* i en vattenkokare.

Riv citronzest tills du har en generös nypa.

Blanda citronzest, sojasås och 1-2 msk olivolja* i en skål.Lägg kycklingstrimlorna i marinaden, blanda så de täcks och ställ åt sidan.

VIKTIGT: Glöm inte att tvätta och skrubba citronen innan du river zesten.

2

Finhacka vitlök och lök.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och lök i 2 min.

Lös upp kycklingbuljongen i det kokande vattnet* (se mängd i ingredienslistan) i en skål.

3

Tillsätt risottoriset till stekpannan och fräs i 1 min. Häll därefter i 1 dl buljong och rör om. Låt riset sjuda och absorbera buljongen innan du häller i ytterligare 1 dl.

Repetera proceduren tills riset är mjukt och krämigt, 35-40 min.

Tips: Häll i en extra skvätt vatten om du upplever att riset behöver tillagas längre.

4

Lägg körsbärstomaterna i en ugnsform. Rör i balsamvinäger, socker och en generös skvätt olivolja.

Rosta i ugnen tills tomaterna blivit mjuka och karamelliserade, 15-20 min.

Häll över kycklingen i ytterligare en ugnsform och tillaga den i ugnen, 15-20 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Finriv pecorino (lägg lite åt sidan till garnering). Dela citronen i klyftor.

Blanda ner de nu tillagade kycklingstrimlor i risotton tillsammans med osten, spenat och en klick smör*. Rör om tills osten smält och spenaten sloknat.

Smaksätt med citronjuice, salt och peppar.

6

Fördela risotton mellan era tallrikar, toppa med rostade tomater och basilikablad, samt en skvätt citronjuice. Strö över resterande pecorino.