
Chili con carne
med tortilla chips och het srirachadressing
Ikväll frestar vi med en mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, spicy jalapeno och en krämig srirachadressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
4 g
Köttbuljong
1 paket
Svarta bönor
225 g
Nötfärs
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
½ st
Jalapeno
75 g
Tortilla chips
(Kan innehålla Mjölk)
10 g
Sriracha
5 g
Tex-Mex
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
Ingår inte i din leverans
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Skär hälften av jalapeño i tunna skivor och finhacka resten. TIPS: Kärna ur chili först så blir det mindre starkt.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt nötfärs, Tex-Mex, salt* och peppar*. Stek under omrörning, tills gyllene och genomstekt, 5-7 min.

Tillsätt krossade tomater, hackad jalapeño, bönor och vätska (skölj eventuellt bönorna, men vätskan ger extra krämighet), köttbuljong, vatten* [1/2 dl I 1 dl], salt* och peppar*, och rör om. Sjud utan lock tills tjocknad, 8-10 min. Stäng av värme. Smaka, och krydda med salt* och peppar*. TIPS: Skippa eller ta mindre av jalapeño om du inte tycker om stark mat.

Lägg upp chili i skålar. Toppa med srirachadressing, mozzarella, skivad jalapeño och koriander efter smak. Servera med tortillachips att dippa med.