
Så blev det helg, och vi ska laga fantastisk mör ryggbiff, med innovativa tillbehör! Här har vi skapat ett fantastiskt recept där ryggbiff steks och serveras med underbart potatis- och rotsellerimos och rostade regnbågsmorötter. Härliga tillbehör är karamelliserad rödlök och en ljuvlig pepparsås med grädde och persilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
500
Potatis
1
Rotselleri
(Innehåller: Selleri)
1
Timjan
1
Morot
1
Morot
1
Morot
2
Vitlöksklyfta
300
Angus ryggbiff
1
Lök
15
Balsamvinäger
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
4
Buljong
2
Grovmalen svartpeppar
1
Bladpersilja
Mjölk (steg 1)
Smör (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
1
Vatten (steg 3)
1
Socker (steg 3)

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Skala och tärna potatis och rotselleri i 2 cm stora bitar. Skala en vitlöksklyfta. Tillsätt potatis, rotselleri och vitlök till kastrullen med det kokande vattnet, och koka i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och mosa potatis och rotselleri tillsammans med en generös klick smör*, mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* [¼ tsk | ½ tsk], och peppar*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar]. Halvera morötter, placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda olivolja*, timjan, salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 10-15 min, tills mjuka.

Skär rödlök i 2 cm klyftor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min, tills mjuk. Rör i balsamvinäger, vatten* [1 msk | 2 msk], socker* [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt*. Stek i ytterligare 3-5 min, eller tills karamelliserad. Ställ åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Finhacka persilja. Pressa resterande vitlök eller skär den i tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* på medelhög värme i samma stekpanna som du använde till köttet. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt matlagningsgrädde, köttbuljong, grovmalen svartpeppar, köttsaften från foliepaketet och hälften av persiljan. Låt såsen sjuda i 2-3 min, tills den har tjocknat något. Krydda med salt*.

Skär kött i tunna skivor. Servera kött, regnbågsmorötter, och rotsellerimos på tallrikar. Skeda pepparsås över köttet och toppa med karamelliserad rödlök. Garnera med resterande persilja.