HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMör Ryggbiff Och Pepparsås
topBanner
Mör ryggbiff och pepparsås

Mör ryggbiff och pepparsås

med lent potatis- och rotsellerimos, regnbågsmorötter och karamelliserad lök

Premium

Så blev det helg, och vi ska laga fantastisk mör ryggbiff, med innovativa tillbehör! Här har vi skapat ett fantastiskt recept där ryggbiff steks och serveras med underbart potatis- och rotsellerimos och rostade regnbågsmorötter. Härliga tillbehör är karamelliserad rödlök och en ljuvlig pepparsås med grädde och persilja.

Allergener:sellerisulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Bakpotatis

1 st

Rotselleri

(Innehållerselleri)

1 portionspåse

Timjan

1 st

Morot, lila

1 st

Morot, gul

1 st

Morot

2 st

Vitlöksklyfta

300 g

Angus ryggbiff

1 st

Rödlök

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

4 g

Köttbuljong

2 g

Grovmalen svartpeppar

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

efter behov

Mjölk* (steg 1)

efter behov

Smör* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

1 msk

Vatten* (steg 3)

1 tsk

Socker* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)809.5699 kcal
Energi (kJ)3387.2405 kJ
Fett39.7155 g
varav mättat19.6 g
Kolhydrater69.416 g
varav socker23.3 g
Protein41.712 g
Salt1.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Skala och tärna potatis och rotselleri i 2 cm stora bitar. Skala en vitlöksklyfta. Tillsätt potatis, rotselleri och vitlök till kastrullen med det kokande vattnet, och koka i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och mosa potatis och rotselleri tillsammans med en generös klick smör*, mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* [¼ tsk | ½ tsk], och peppar*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

2

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar]. Halvera morötter, placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda olivolja*, timjan, salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 10-15 min, tills mjuka.

3

Skär rödlök i 2 cm klyftor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min, tills mjuk. Rör i balsamvinäger, vatten* [1 msk | 2 msk], socker* [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt*. Stek i ytterligare 3-5 min, eller tills karamelliserad. Ställ åt sidan.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Köttet kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

5

Finhacka persilja. Pressa resterande vitlök eller skär den i tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* på medelhög värme i samma stekpanna som du använde till köttet. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt matlagningsgrädde, köttbuljong, grovmalen svartpeppar, köttsaften från foliepaketet och hälften av persiljan. Låt såsen sjuda i 2-3 min, tills den har tjocknat något. Krydda med salt*.

6

Skär kött i tunna skivor. Servera kött, regnbågsmorötter, och rotsellerimos på tallrikar. Skeda pepparsås över köttet och toppa med karamelliserad rödlök. Garnera med resterande persilja.