Skip to main content
Brunch för familjen | komplett brunchkit
Brunch för familjen | komplett brunchkit

Brunch för familjen | komplett brunchkit

4 portioner | med pannkakor och avokadotoast

Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusive opskriftskort med 4 trin og ingredienser til 2 personer. Nyd tid med familien over en hjemmelavet brunch. Avocadotoast med ost og purløg. Pandekager med smeltet chokolade. Yoghurt med hindbærsyltetøj. Sprød bacon og frisk appelsin. Så mangler i bare kaffe og en frisk juice.

Allergener:
Vete
Gluten
Ägg
Mjölk
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Baguette

(Innehåller: Vete, Gluten)

1 st

Citron

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller: Vete, Gluten, Ägg, Mjölk Kan innehålla spår av: Havre, Khorasanvete, Lupin, Soja, Korn, Nötter, Kamut, Spelt, Råg, Gluten, Sesam, Jordnötter)

2 st

Avokado

100 g

Mjölkchokladknappar

(Innehåller: Mjölk, Soja Kan innehålla spår av: Nötter, Gluten, Sesam, Jordnötter, Vete)

300 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

100 g

Hallonsylt

250 g

Bacon, skivor

2 st

Apelsin

1 st

Gräslök

40 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten till pannkakor

2 msk

Smör till stekning

¼ tsk

Salt till guacamole

Näringsvärden

Energi (kJ)10107 kJ
Energi (kcal)2416 kcal
Fett119.8 g
varav mättat61 g
Kolhydrater240.8 g
varav socker96.3 g
Kostfiber18.5 g
Protein69 g
Salt8.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta bacon
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.

Skär baguette i 1,5 cm tjocka skivor och placera dem på en ny plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja och krydda med en nypa salt.

Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills knapriga.

Stek pannkakor
2

Under tiden, vispa ihop vatten och pannkaksmix tills slätt i en stor skål.

Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.

Klicka ut smet till 5 cm stora pannkakor i pannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resten av smeten i omgångar.

TIPS: 1) Använd mer smör om det behövs. 2) Håll pannkakorna varma genom att placera dem i ugnen till servering.

Gör avokadotoast
3

Finhacka gräslök. Halvera citron. Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.

Mosa avokado, citronsaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Bre avokado på baguette och krydda med en nypa peppar.

Placera chokladknappar i en medelstor skål. Värm choklad i mikron i 20 sek åt gången, rör om varje gång, tills chokladen har smält. Skär apelsin i klyftor.

TIPS: 1) Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till avokadoblandningen. 2) Smält choklad i vattenbad om du inte har en mikro.

Servera
4

Toppa avokadotoast med hyvlad ost och gräslök.

Häll upp yoghurt i glas och toppa med hallonsylt.

Lägg upp avokadotoast, bacon, yoghurt, pannkakor med choklad att doppa i och apelsinklyftor på en skärbräda eller bricka.