Kvällens smarriga kyckling får en asiatisk touch genom att smaksättas med vår härliga kryddblandning Ginger Ninja och serveras med sesampommes och rostad pak choi med smakrik topping av färsk koriander, chili och salladslök. Med en klick asiatisk majonnäs blir middagen komplett.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
500 g
Potatis
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Pak choi
1 g
Chiliflakes
½ st
Rostad lök
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Salladslök
½ st
Vitlöksklyfta
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Koriander
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till grönsaker
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, lägg över kyckling på en plåt med bakplåtspapper.
Krydda med salt och Ginger Ninja och tillaga i ugnen i 17–19 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Halvera pak choi på längden.
Ringla över en skvätt olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.
Placera pak choi på plåten med kyckling när det återstår 12 min av potatisens och kycklingens tillagningstid.
Rosta resterande tid.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka koriander och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda koriander, salladslök, rostad lök, vitlök och chiliflakes i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Vänd pommes med sesamfrön precis innan servering.
Lägg upp kyckling, pommes och pak choi på tallrikar.
Toppa pak choi med koriander- och lökblandningen och servera med en klick asiatisk majonnäs.