Skip to main content

Asiatisk snacksbricka

Sharingrätt | med gyoza, pak choi & krispiga räkor

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. En lyxig snacksbricka är perfekt att servera medan du njuter av en fördrink tillsammans med dina gäster i väntan på att maten ska bli färdig. Denna version med asiatiska influenser består av tre härliga komponenter – ugnsbakad pak choi, krispiga räkor och stekt gyoza.

Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Sesam
Kräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Gyoza med grönsaker

Asiatisk dressing

1 st

Salladslök

150 g

Kungsräkor

25 g

Pankoströbröd

Vegansk sesammajonnäs

80 g

Sweet chilisås

2 st

Pak choi

25 ml

Sojasås

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till dressing

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till räkor

½ st

Ägg till panering

1 msk

Olja till fisk

½ dl

Vatten till gyoza

Näringsvärden

Energi (kJ)3069 kJ
Energi (kcal)734 kcal
Fett37.5 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater72.7 g
varav socker31.9 g
Kostfiber7.3 g
Protein24.4 g
Kolesterol78.1 mg
Salt8.4 g
Trans Fat0.1 g
Potassium502.8 mg
Calcium127.9 mg
Iron1.4 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Skär pak choi i kvartar på längden.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda sojasås, olivolja och vitlök i en liten skål.

Placera pak choi med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Ringla sojablandning över skärsidan.

Rosta i ugnen i 12–15 min, eller tills mjuk.

2

Torka av räkor med hushållspapper. Blanda räkor, vetemjöl, salt och en generös nypa peppar i en medelstor skål.

Vispa ägg i en liten skål och vänd ner hälften i skålen med räkor.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Rör ner panko i skålen och vänd runt tills räkor är täckta precis innan stekning.

Stek räkor i 1–2 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt.

TIPS: 1) Det gör inget om panko ramlar av i pannan, strö över det vid serveringen. 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten. 3) Spara resterande ägg till en annan rätt.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek gyoza med den platta sidan neråt i 1–2 minuter, eller tills botten är gyllene.

Tillsätt vatten och ånga under lock i 2–3 minuter, eller tills genomvarma och vattnet har avdunstat.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.

4

Lägg upp räkor på ett litet fat och servera med sweet chilisås i en skål att doppa i.

Lägg upp gyoza på ett litet fat, ringla över asiatisk dressing och garnera med salladslök.

Servera pak choi på ett fat med sesammajonnäs att doppa i.