Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. En lyxig snacksbricka är perfekt att servera medan du njuter av en fördrink tillsammans med dina gäster i väntan på att maten ska bli färdig. Denna version med asiatiska influenser består av tre härliga komponenter – ugnsbakad pak choi, krispiga räkor och stekt gyoza.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Gyoza med grönsaker
(Innehåller: Soja, Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Sesam, Selleri, Kräftdjur)
40 g
Asiatisk dressing
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete, Sesam)
1 st
Salladslök
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller: Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
80 g
Sweet chilisås
2 st
Pak choi
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
½ msk
Olja till dressing
1 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till räkor
½ st
Ägg till panering
1 msk
Olja till fisk
½ dl
Vatten till gyoza
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Skär pak choi i kvartar på längden.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda sojasås, olivolja och vitlök i en liten skål.
Placera pak choi med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Ringla sojablandning över skärsidan.
Rosta i ugnen i 12–15 min, eller tills mjuk.
Torka av räkor med hushållspapper. Blanda räkor, vetemjöl, salt och en generös nypa peppar i en medelstor skål.
Vispa ägg i en liten skål och vänd ner hälften i skålen med räkor.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Rör ner panko i skålen och vänd runt tills räkor är täckta precis innan stekning.
Stek räkor i 1–2 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt.
TIPS: 1) Det gör inget om panko ramlar av i pannan, strö över det vid serveringen. 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten. 3) Spara resterande ägg till en annan rätt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Stek gyoza med den platta sidan neråt i 1–2 minuter, eller tills botten är gyllene.
Tillsätt vatten och ånga under lock i 2–3 minuter, eller tills genomvarma och vattnet har avdunstat.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.
Lägg upp räkor på ett litet fat och servera med sweet chilisås i en skål att doppa i.
Lägg upp gyoza på ett litet fat, ringla över asiatisk dressing och garnera med salladslök.
Servera pak choi på ett fat med sesammajonnäs att doppa i.