topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk snacksbricka

Asiatisk snacksbricka

Sharingrätt | med gyoza, pak choi & krispiga räkor

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. En lyxig snacksbricka är perfekt att servera medan du njuter av en fördrink tillsammans med dina gäster i väntan på att maten ska bli färdig. Denna version med asiatiska influenser består av tre härliga komponenter – ugnsbakad pak choi, krispiga räkor och stekt gyoza.

Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Sesam
Kräftdjur
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Gyoza med grönsaker

(Innehåller: Soja, Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Sesam, Selleri, Kräftdjur)

40 g

Asiatisk dressing

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete, Sesam)

1 st

Salladslök

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller: Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

80 g

Sweet chilisås

2 st

Pak choi

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till dressing

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till räkor

½ st

Ägg till panering

1 msk

Olja till fisk

½ dl

Vatten till gyoza

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3069 kJ
Energi (kcal)734 kcal
Fett37.5 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater72.7 g
varav socker31.9 g
Protein24.4 g
Salt8.4 g

Instruktioner

Ugnsbaka pak choi
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Skär pak choi i kvartar på längden.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda sojasås, olivolja och vitlök i en liten skål.

Placera pak choi med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Ringla sojablandning över skärsidan.

Rosta i ugnen i 12–15 min, eller tills mjuk.

Stek räkor
2

Torka av räkor med hushållspapper. Blanda räkor, vetemjöl, salt och en generös nypa peppar i en medelstor skål.

Vispa ägg i en liten skål och vänd ner hälften i skålen med räkor.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Rör ner panko i skålen och vänd runt tills räkor är täckta precis innan stekning.

Stek räkor i 1–2 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt.

TIPS: 1) Det gör inget om panko ramlar av i pannan, strö över det vid serveringen. 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten. 3) Spara resterande ägg till en annan rätt.

Stek gyoza
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek gyoza med den platta sidan neråt i 1–2 minuter, eller tills botten är gyllene.

Tillsätt vatten och ånga under lock i 2–3 minuter, eller tills genomvarma och vattnet har avdunstat.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.

Servera
4

Lägg upp räkor på ett litet fat och servera med sweet chilisås i en skål att doppa i.

Lägg upp gyoza på ett litet fat, ringla över asiatisk dressing och garnera med salladslök.

Servera pak choi på ett fat med sesammajonnäs att doppa i.