Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat i form av den fantastiska italienska pastarätten Tortelloni Primavera. Vi steker zucchini, körsbärstomater, salladslök, sockerärtor och vitlök, och blandar dem med tortelloni i en underbar sås med calabresepesto och crème fraiche.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Zucchini
1
Salladslök
1
Vitlöksklyfta
125
Körsbärstomater
150
Sockerärtor
½
Tomatpuré
60
Calabresepesto
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
300
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
1
Basilika
¼
Salt (steg 2)
1
Vatten (steg 4)
¼
Socker (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.
Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka basilikablad.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek zucchini, körsbärstomater och vit salladslök tills mjuka, 3-4 min.
Tillsätt sockerärtor, vitlök och grön salladslök och stek i 1-2 min.
Krydda grönsakerna med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, lägg över dem på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P]. Sjud tills den är något mörkare, 1-2 min.
Rör i calabresepesto, crème fraiche [1/2 paket, 2P], vatten [1 dl | 2 dl], pasta, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar till stekpannan.
Sjud till pastan är 'al dente', 1-2 min, vänd den efter halva tiden.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Lägg tillbaka grönsaker i stekpannan och blanda så de täcks av sås. Sjud i 1-2 min, tills grönsakerna är uppvärmda och såsen har tjocknad något. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp Tortelloni Primavera i skålar och toppa med rivna basilikablad.