topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortelloni Primavera

Tortelloni Primavera

med färska grönsaker och krämig calabresesås

Vi hoppas att ni är hungriga, ikväll ska vi nämligen laga underbar mysmat i form av den fantastiska italienska pastarätten Tortelloni Primavera. Vi steker zucchini, körsbärstomater, salladslök, sockerärtor och vitlök, och blandar dem med tortelloni i en underbar sås med calabresepesto och crème fraiche.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Zucchini

1

Salladslök

1

Vitlöksklyfta

125

Körsbärstomater

150

Sockerärtor

½

Tomatpuré

60

Calabresepesto

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

300

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

1

Basilika

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

1

Vatten (steg 4)

¼

Socker (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)625 kcal
Energi (kJ)2615 kJ
Fett23.91 g
varav mättat12.4 g
Kolhydrater77.1 g
varav socker20.7 g
Protein21.68 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar.

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka basilikablad.

Stek grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek zucchini, körsbärstomater och vit salladslök tills mjuka, 3-4 min.

Tillsätt sockerärtor, vitlök och grön salladslök och stek i 1-2 min.

Krydda grönsakerna med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, lägg över dem på en tallrik och ställ åt sidan. 

Sjud tomatpuré
3

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P]. Sjud tills den är något mörkare, 1-2 min.

Tillsätt pasta
4

Rör i calabresepesto, crème fraiche [1/2 paket, 2P], vatten [1 dl | 2 dl], pasta, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar till stekpannan. 

Sjud till pastan är 'al dente', 1-2 min, vänd den efter halva tiden. 

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Tillsätt grönsaker
5

Lägg tillbaka grönsaker i stekpannan och blanda så de täcks av sås. Sjud i 1-2 min, tills grönsakerna är uppvärmda och såsen har tjocknad något. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp Tortelloni Primavera i skålar och toppa med rivna basilikablad.