Skip to main content
Spaghetti Puttanesca

Spaghetti Puttanesca

med gröna oliver och krispigt vitlöksbröd

Spaghetti puttanesca är en traditionell italiensk rätt med en sås på bland annat tomater och oliver. Vår version innehåller dessutom massor av härliga grönsaker – som morot och spenat – och medelhavsinspirerade kryddor som ger pastan den rätta smaken. Vi toppar med salladsost och färsk basilika och serverar vår puttanesca med ugnsrostat vitlöksbröd.

Taggar:
Stark
Vegetarisk
Snabb
Comfort Food
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Baguette

(Innehåller: Vete, Gluten)

4 g

Vitlöksflörter

50 g

Soltorkade tomater

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Vitlöksklyfta

180 g

Spaghetti

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

70 g

Gröna oliver

1 st

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

100 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

70 g

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

1 st

Morot

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olja till bröd

2 dl

Sparat pastavatten

½ msk

Olja till stekning

½ tsk

Socker till sås

1 msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4279 kJ
Energi (kcal)1023 kcal
Fett47.5 g
varav mättat18 g
Kolhydrater114.2 g
varav socker16.9 g
Kostfiber10.1 g
Protein31.4 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Rosta vitlöksbröd
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Dela brödet på längden.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, olivolja och en nypa salt i en liten skål.

Placera bröd på en plåt med bakplåtspapper och ringla över vitlöksolja.

Rosta i ugnen i 6–8 min, tills sprött och gyllene.

Förbered råvaror
2

Grovhacka soltorkade tomater och oliver.

Riv morot (oskalad) fint.

Skölj spenat.

Koka pasta
3

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek morot i 2–3 min, eller tills något mjuk.

Tillsätt tomater, oliver, chiliflakes, Medelhavets pärla och Vitlöksflörter och fräs i 1 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt tomatpuré och socker och stek i ytterligare 1 min.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt pasta
5

Sänk till medelvärme och tillsätt spenat, sparat kokvatten, smör och riven ost.

Rör om och sjud i 2–3 min.

Under tiden, finhacka basilika.

Rör ner färdigkokt pasta i stekpannan.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar torr.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar och toppa med salladsost och basilika.

Servera med vitlöksbröd.