Skip to main content
Snabb chorizo- och harissaspaghetti med extra strimlad kyckling
Snabb chorizo- och harissaspaghetti med extra strimlad kyckling

Snabb chorizo- och harissaspaghetti med extra strimlad kyckling

med mozzarella, spenat och pinjenötter

Servera en god middag på nolltid med vår smakrika chorizopasta! Vi smaksätter tomat- och spenatsåsen med harissakrydda och toppar med färsk basilika, mozzarella och pinjenötter.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Spaghetti

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

120 g

Tärnad chorizo

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Harissakrydda

4 g

Buljong

390 g

Krossade tomater

60 g

Spenat

125 g

Mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)

1 st

Basilika

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

1 tsk

Socker till sås

1 msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4476 kJ
Energi (kcal)1070 kcal
Fett45.9 g
varav mättat19.3 g
Kolhydrater85.6 g
varav socker17.3 g
Protein76 g
Salt5.8 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”. Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek chorizo
2

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek chorizo i 4–6 min, eller tills genomstekt.

Skölj spenat.

Häll av och riv mozzarella i bitar.

Grovhacka basilika.

Laga sås
3

Tillsätt harissakrydda, buljong, krossade tomater, sparat pastavatten, socker och smör till pannan med chorizo. Sjud i 2–3 min, eller tills såsen tjocknar något.

Vänd ner spaghetti, kyckling och spenat. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar och toppa med mozzarella, pinjenötter och basilika.