
Servera en god middag på nolltid med vår smakrika chorizopasta! Vi smaksätter tomat- och spenatsåsen med harissakrydda och toppar med färsk basilika, mozzarella och pinjenötter.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
180 g
Spaghetti
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
120 g
Tärnad chorizo
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Harissakrydda
4 g
Kycklingbuljong
390 g
Krossade tomater, vitlök & lök
60 g
Spenat
125 g
Mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
1 st
Basilika
1 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till stekning
1 tsk
Socker till sås
1 msk
Smör till sås

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek chorizo i 4–6 min, eller tills genomstekt.
Skölj spenat.
Häll av och riv mozzarella i bitar.
Grovhacka basilika.

Tillsätt harissakrydda, kycklingbuljong, krossade tomater, sparat pastavatten, socker och smör till pannan med chorizo. Sjud i 2–3 min, eller tills såsen tjocknar något.
Vänd ner spaghetti och spenat. Krydda med en nypa salt och peppar.

Lägg upp pasta i skålar och toppa med mozzarella, pinjenötter och basilika.