Skip to main content
Snabb Carbonara

Snabb Carbonara

with tomato basil salad

Gör denna rätt en dag när ni är extra hungriga - vi lovar att alla rullar proppmätta från bordet. Carbonara är faktisk en av de få italienska pastarätter som kan bestå av olika pastatyper. Idag gör vi den med Tortiglietti, som påminner om Rigatoni, känd för att vara en riktig såstjuv! Till en tung pastarätt passar en underbar tomatsallad med sötsyrlig balsamico perfekt!

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tärnad

40 g

Finriven ost

200 g

Champinjoner

1 st

Bladpersilja

1 paket

Rigatoni

60 g

Salladsmix

1 portionspåse

Basilika

125 g

Körsbärstomater

15 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 g

Grovmalen svartpeppar

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 2)

Näringsvärden

Energi (kJ)1352 kJ
Energi (kcal)323 kcal
Fett22.8 g
varav mättat8.4 g
Kolhydrater8.2 g
varav socker4.2 g
Kostfiber2.8 g
Protein21.7 g
Kolesterol0.2 mg
Salt1.6 g
Potassium400 mg
Calcium7.3 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten*. Finhacka (eller pressa) vitlök. Finhacka persilja. Skiva svamp tunt. Skär tomat i 1 cm stora bitar.

Blanda sås
2

Separera äggula* från äggvita* [2 st | 4 st]. Blanda äggula*, matlagningsgrädde, riven ost och en nypa peppar* i en skål. Vispa med en gaffel och ställ åt sidan. TIPS: Såsen blir extra krämig när du bara använder äggula.

Koka pasta
3
Fräs bacon & svamp
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs bacon i 3-4 min. Tillsätt svamp och vitlök och stek intill gyllene, 4-5 min. Sänk till medelvärme och rör i pasta.

Tillsätt sås
5

Tillsätt såsen och hälften av persiljan, och sjud under omrörning tills pastan är täckt med sås, 2 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak. TIPS: Om det är för lite plats i stekpannan, kan du blanda allt i kastrullen istället.

Servera
6

Blanda salladsmix, tomat, balsamvinäger och lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Lägg upp carbonara i skålar. Strö över resterande persilja och en lite nymalen svartpeppar. Servera med tomatsallad.