topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad äggakaka

Ugnsbakad äggakaka

med krispig chorizo, spenat, basilika- och tomatsalsa (Obs! Ägg är en skafferivara)

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Tomat

Chorizo

100

Spenat

½

Rödlök

1

Basilika

2

Vitlöksklyfta

1

Röd paprika

Ingår inte i din leverans

5

Ägg

6.67

Mjölk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)204 kcal
Energi (kJ)852 kJ
Fett13.44 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater4.26 g
varav socker4.3 g
Protein16.5 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka vitlök.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och paprika i 2-3 min. Tillsätt spenat och låt den slokna av värmen, 2-3 min. Ta av stekpannan från värmen och för över grönsakerna till en medelstor ugnsform med höga kanter.

3

Vispa ägg* och mjölk* med en gaffel. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Häll äggblandningen över grönsakerna och tillaga frittatan i ugnen i 20-25 min. VIKTIGT: Notera att tillagningstiden beror på hur stor ugnsform du använder, så håll ett öga på frittatan.

4

Finhacka tomat och rödlök [1/2 st, 2 pers]. Lägg några basilikablad åt sidan, finhacka resten. Blanda tomater, rödlök och basilika i en skål.  Ringla över en skvätt olivolja* och krydda salsan med en nypa salt* och peppar*.

5

Skär chorizo i tunna skivor. Häll en skvätt olja* i samma stekpanna som tidigare och hetta upp den på medelvärme. Stek chorizo tills den är krispig, 5-7 min. VIKTIGT: Korvarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

6

Dela frittatan i portioner och lägg upp på era tallrikar. Toppa med chorizo och garnera med basilikablad. Servera med salsan vid sidan av.