5 st
Tomat
6.67 msk
Chorizo korv
Spenat
Rödlök
Basilika
Vitlöksklyfta
Röd paprika
Ägg*
Mjölk*
Sätt ugnen på 200°C. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka vitlök.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och paprika i 2-3 min. Tillsätt spenat och låt den slokna av värmen, 2-3 min. Ta av stekpannan från värmen och för över grönsakerna till en medelstor ugnsform med höga kanter.
Vispa ägg* och mjölk* med en gaffel. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Häll äggblandningen över grönsakerna och tillaga frittatan i ugnen i 20-25 min. VIKTIGT: Notera att tillagningstiden beror på hur stor ugnsform du använder, så håll ett öga på frittatan.
Finhacka tomat och rödlök [1/2 st, 2 pers]. Lägg några basilikablad åt sidan, finhacka resten. Blanda tomater, rödlök och basilika i en skål. Ringla över en skvätt olivolja* och krydda salsan med en nypa salt* och peppar*.
Skär chorizo i tunna skivor. Häll en skvätt olja* i samma stekpanna som tidigare och hetta upp den på medelvärme. Stek chorizo tills den är krispig, 5-7 min. VIKTIGT: Korvarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Dela frittatan i portioner och lägg upp på era tallrikar. Toppa med chorizo och garnera med basilikablad. Servera med salsan vid sidan av.