HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUgnsbakad Äggakaka
topBanner
Ugnsbakad äggakaka

Ugnsbakad äggakaka

med krispig chorizo, spenat, basilika- och tomatsalsa (Obs! Ägg är en skafferivara)

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

5 st

Tomat

6.67 msk

Chorizo korv

Spenat

Rödlök

Basilika

Vitlöksklyfta

Röd paprika

Ingår inte i din leverans

Ägg*

Mjölk*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)852.4906 kJ
Energi (kcal)203.7502 kcal
Fett13.435 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater4.2625 g
varav socker4.3 g
Protein16.5025 g
Salt0.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka vitlök.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök och paprika i 2-3 min. Tillsätt spenat och låt den slokna av värmen, 2-3 min. Ta av stekpannan från värmen och för över grönsakerna till en medelstor ugnsform med höga kanter.

3

Vispa ägg* och mjölk* med en gaffel. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Häll äggblandningen över grönsakerna och tillaga frittatan i ugnen i 20-25 min. VIKTIGT: Notera att tillagningstiden beror på hur stor ugnsform du använder, så håll ett öga på frittatan.

4

Finhacka tomat och rödlök [1/2 st, 2 pers]. Lägg några basilikablad åt sidan, finhacka resten. Blanda tomater, rödlök och basilika i en skål.  Ringla över en skvätt olivolja* och krydda salsan med en nypa salt* och peppar*.

5

Skär chorizo i tunna skivor. Häll en skvätt olja* i samma stekpanna som tidigare och hetta upp den på medelvärme. Stek chorizo tills den är krispig, 5-7 min. VIKTIGT: Korvarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

6

Dela frittatan i portioner och lägg upp på era tallrikar. Toppa med chorizo och garnera med basilikablad. Servera med salsan vid sidan av.