Zucchinifritters med ost är ett ytterst välsmakande alternativ till klassisk pommes. Här serveras de med en matig sallad med bakade rödbetor och potatis. Salladen får en både söt och syrlig smak av honung och citronsaft. Krispiga pumpafrön och krämig aioli fulländar rätten.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Zucchini
1 st
Salladslök
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
50 g
Riven mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ st
Ekologisk citron
1 st
Gurka
1 paket
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 portionspåse
Dill
½ st
Vitlöksklyfta
450 g
Sötpotatis
30 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
1 st
Tomat
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
1 st
Ägg (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
4 msk
Vetemjöl (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Vetemjöl (steg 1)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär sötpotatis (oskalad) i 1 cm klyftor, placera på en plåt med bakplåtspapper, och blanda med lite olivolja*. Blanda Mamas favorit, vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar* i en liten skål. Strö kryddblandningen över klyftorna och blanda så de täcks. Rosta överst i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.
Riv zucchini grovt och placera i en sil med en generös nypa salt*. Ställ silen i köksvasken i 10 min. Lägg sen zucchini på en ren kökshandduk, pressa ur vätska och lägg i en skål. Skölj spenat.
Riv vitlök [1/2 st, 2P] fint, och finhacka gurka. Blanda yoghurt, vitlök, gurka och en nypa salt* i en skål. Ställ åt sidan.
Ansa och finhacka salladslök. Finhacka persilja. Blandat zucchini, ägg* [1 st | 2 st], persilja, mozzarella, salladsost, grönsaksbuljong och salladslök i en skål. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. Rör i vetemjöl [4 msk | 8 msk], och ställ åt sidan.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Skeda över frittersfärs (det ska bli 2 st/person) och platta till dem något. Stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder. Hacka tomat. Blanda tomat, spenat, olivolja* [1/2 msk | 1 msk] och en skvätt citronjuice i en skål.
Lägg upp zucchinifritters, tzatziki och sötpotatisklyftor på tallrikar. Servera med spenatsallad.