Skip to main content
Pannstekta zucchinifritters
Pannstekta zucchinifritters

Pannstekta zucchinifritters

med sötpotatisklyftor och hemlagad tzatziki

Zucchinifritters med ost är ett ytterst välsmakande alternativ till klassisk pommes. Här serveras de med en matig sallad med bakade rödbetor och potatis. Salladen får en både söt och syrlig smak av honung och citronsaft. Krispiga pumpafrön och krämig aioli fulländar rätten.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Selleri
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

1 st

Salladslök

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

50 g

Riven mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Ekologisk citron

1 st

Gurka

1 paket

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 portionspåse

Dill

½ st

Vitlöksklyfta

450 g

Sötpotatis

30 g

Spenat

(Kan innehålla spår av: Selleri)

1 st

Tomat

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

4 msk

Vetemjöl (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Vetemjöl (steg 1)

Näringsvärden

Energi (kJ)2526 kJ
Energi (kcal)604 kcal
Fett23.2 g
varav mättat11.8 g
Kolhydrater67.8 g
varav socker10.9 g
Kostfiber10.2 g
Protein27.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.9 g
Calcium0.5 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär sötpotatis (oskalad) i 1 cm klyftor, placera på en plåt med bakplåtspapper, och blanda med lite olivolja*. Blanda Mamas favorit, vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar* i en liten skål. Strö kryddblandningen över klyftorna och blanda så de täcks. Rosta överst i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

Förbered zucchini
2

Riv zucchini grovt och placera i en sil med en generös nypa salt*. Ställ silen i köksvasken i 10 min. Lägg sen zucchini på en ren kökshandduk, pressa ur vätska och lägg i en skål. Skölj spenat.

Gör tzatziki
3

Riv vitlök [1/2 st, 2P] fint, och finhacka gurka. Blanda yoghurt, vitlök, gurka och en nypa salt* i en skål. Ställ åt sidan.

Blanda frittersfärs
4

Ansa och finhacka salladslök. Finhacka persilja. Blandat zucchini, ägg* [1 st | 2 st], persilja, mozzarella, salladsost, grönsaksbuljong och salladslök i en skål. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. Rör i vetemjöl [4 msk | 8 msk], och ställ åt sidan.

Stek fritters
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Skeda över frittersfärs (det ska bli 2 st/person) och platta till dem något. Stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder. Hacka tomat. Blanda tomat, spenat, olivolja* [1/2 msk | 1 msk] och en skvätt citronjuice i en skål.

Servera
6

Lägg upp zucchinifritters, tzatziki och sötpotatisklyftor på tallrikar. Servera med spenatsallad.