Skip to main content
Pannstekt torsk

Pannstekt torsk

med kokt potatis och fänkålsslaw

Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi steker torsk och toppar den med persilja/citronzestmix. Vi serverar vår torsk med kokt potatis och spännande tillbehör i form av en fräsch fänkålsslaw med äpple och crème fraiche.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Fänkål

1 st

Äpple

1 paket

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

400 g

Småpotatis

1 portionspåse

Kruspersilja

½ st

Ekologisk citron

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

Näringsvärden

Energi (kJ)2581 kJ
Energi (kcal)617 kcal
Fett31.5 g
varav mättat18.6 g
Kolhydrater44.3 g
varav socker12 g
Kostfiber7.1 g
Protein32 g
Salt0.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Koka potatis i 13-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Smaksätt med smör* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Förbered frukt & grönt
2

Halvera fänkål och skär den i tunna skivor (det är viktigt att skivorna är så tunna som möjligt). Kärna ur äpple och skär i tunna skivor. Finhacka persilja. Riv citronzest [1/2 st, 2P] och halvera sen citronen

Blanda fänkålsslaw
3

Blanda fänkål, äpple och crème fraiche i en skål. Krydda med salt* och peppar*.

Blanda persiljemix
4

Blanda persilja och citronzest [1 tsk I 2 tsk] i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*.

Stek fisk
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Torka av fisk försiktigt med lite hushållspapper, krydda med en nypa salt* peppar*. Stek i 2-3 min per sida. Pressa sen över en skvätt citronjuice. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk på tallrikar och toppa med persiljemix. Servera med fänkålsslaw och kokt potatis.