Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi steker torsk och toppar den med persilja/citronzestmix. Vi serverar vår torsk med kokt potatis och spännande tillbehör i form av en fräsch fänkålsslaw med äpple och crème fraiche.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Fänkål
1 st
Äpple
1 paket
Crème fraiche
(InnehållerMjölk)250 g
Torsk
(InnehållerFisk)400 g
Småpotatis
1 portionspåse
Kruspersilja
½ st
Ekologisk citron
1 msk
Smör (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Koka potatis i 13-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Smaksätt med smör* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Halvera fänkål och skär den i tunna skivor (det är viktigt att skivorna är så tunna som möjligt). Kärna ur äpple och skär i tunna skivor. Finhacka persilja. Riv citronzest [1/2 st, 2P] och halvera sen citronen
Blanda fänkål, äpple och crème fraiche i en skål. Krydda med salt* och peppar*.
Blanda persilja och citronzest [1 tsk I 2 tsk] i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Torka av fisk försiktigt med lite hushållspapper, krydda med en nypa salt* peppar*. Stek i 2-3 min per sida. Pressa sen över en skvätt citronjuice. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp fisk på tallrikar och toppa med persiljemix. Servera med fänkålsslaw och kokt potatis.