
Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi steker torsk och toppar den med persilja/citronzestmix. Vi serverar vår torsk med kokt potatis och spännande tillbehör i form av en fräsch fänkålsslaw med äpple och crème fraiche.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Fänkål
1 st
Äpple
1 paket
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
400 g
Småpotatis
1 portionspåse
Kruspersilja
½ st
Ekologisk citron
1 msk
Smör (steg 1)

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Koka potatis i 13-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Smaksätt med smör* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Halvera fänkål och skär den i tunna skivor (det är viktigt att skivorna är så tunna som möjligt). Kärna ur äpple och skär i tunna skivor. Finhacka persilja. Riv citronzest [1/2 st, 2P] och halvera sen citronen

Blanda fänkål, äpple och crème fraiche i en skål. Krydda med salt* och peppar*.

Blanda persilja och citronzest [1 tsk I 2 tsk] i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Torka av fisk försiktigt med lite hushållspapper, krydda med en nypa salt* peppar*. Stek i 2-3 min per sida. Pressa sen över en skvätt citronjuice. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp fisk på tallrikar och toppa med persiljemix. Servera med fänkålsslaw och kokt potatis.