HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKycklingsallad Nicoise
topBanner
Kycklingsallad Nicoise

Kycklingsallad Nicoise

med ägg och majodressing (Obs! Ägg är en skafferivara)

Ikväll lagar vi en underbar kycklingsallad Nicoise fylld med en massa spännande ingredienser. Perfekt ugnsstekt kyckling som får fantastisk smak av kryddblandningen Medelhavets Pärla. Salladen innehåller även kokt potatis, gröna bönor, schalottenlök, gemsallad, tomater och morot. En krämig vitlöksdressing och halva kokta ägg fulländar den ljuvliga salladen.

Taggar:Snabb
Allergener:senapägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Haricots verts

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Schalottenlök

1 st

Gemsallad

1 st

Morot

2 st

Tomat

50 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

4 g

Vitlöksflörter

400 g

Småpotatis

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)644 kcal
Energi (kJ)2694 kJ
Fett28.39 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater45.7 g
varav socker11.1 g
Protein49.4 g
Salt1.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°/200°C (varmluft). Koka upp en kastrull med saltat vatten*. Halvera potatis, och koka dem i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Halvera haricots verts [1/2 paket, 2P], och tillsätt dem i kastrullen de sista 1-2 min av potatisens koktid. Häll av vattnet, skölj potatis och haricots verts i kallt vatten, och lägg tillbaka i kastrullen. Krydda med en nypa salt* och peppar*, och ställ åt sidan.

2

Blanda kyckling, Medelhavets Pärla, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 10-12 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Koka upp en liten kastrull med saltat vatten*. Koka ägg* [2 st | 4 st] i 7-8 min, för att få krämig äggula, häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Skala och halvera ägg, och ställ åt sidan.

4

Skiva schalottenlök tunt. Grovhacka gemsallad. Riv morot (oskalad) grovt. Skär tomat i 2 cm breda klyftor.

5

Blanda majonnäs, Vitlöksflörter, en skvätt vatten*, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar* i en stor skål. 

Tillsätt potatis, haricots verts och hackade grönsakerna, och blanda försiktigt.

6

Lägg upp sallad i skålar. Toppa med kyckling och kokt ägg. Krydda ägget med en nypa salt* och peppar*.