HelloFresh
Köttfärsbiff med salladsost

Köttfärsbiff med salladsost

grovt potatismos och tomatsallad

Vet du, dessa saftiga köttfärsbiffar med salladsost och potatisstomp lagar du precis lika enkelt på grillen som på spisen. Just detta recept är en snabblagad och festlig måltid serverad med en spännande tomatsallad gjord på bland annat gröna tomater. Fräscht, smakrikt och enkelt, det är HelloFreshs melodi!

Allergener:glutenäggmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

½ st

Rödlök

250 g

Nötfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

½ paket

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 st

Bifftomat

1 st

Tomat, Grön

1 påse

Basilika

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2885 kJ
Energi (kcal)690 kcal
Fett27 g
varav mättat13 g
Kolhydrater65 g
varav socker22 g
Kostfiber8 g
Protein43 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* i en medelstor kastrull.

Halvera potatis. Tillsätt en nypa salt* till vattnet och sjud potatisen i 20-25 min.

2

Finhacka rödlök.

Blanda rödlök [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], nötfärs, panko, ägg, salt och peppar* samt smulad salladsost [1/2 paket, 2 pers] i en bunke.

Forma färsen till jämnstora biffar, ca 2 cm tjocka.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna i 5-6 min på varje sida, eller tills de har fått en fin yta och är genomstekta.

VIKTIGT: Biffarna är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Skiva tomater tunt och placera dem på en tallrik. Strö över rödlök [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], krydda med en nypa salt och peppar. Pryd med ett par basilikablad och finhacka resten.

Riv citronzest tills du har en generös nypa och dela citronen i klyftor.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

5

Väl färdigkokt, häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa den tillsammans med citronzest, hackad basilika, en generös klick smör, en nypa salt och peppar*.

6

Fördela köttfärsbiffarna, potatismoset och tomatsalladen mellan era tallrikar. Servera med citronklyftor vid sidan av.