Köttfärsbiff med salladsost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köttfärsbiff med salladsost

Köttfärsbiff med salladsost

grovt potatismos och tomatsallad

Vet du, dessa saftiga köttfärsbiffar med salladsost och potatisstomp lagar du precis lika enkelt på grillen som på spisen. Just detta recept är en snabblagad och festlig måltid serverad med en spännande tomatsallad gjord på bland annat gröna tomater. Fräscht, smakrikt och enkelt, det är HelloFreshs melodi!

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

½

Rödlök

250

Nötfärs

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75

Grekisk salladsost

1

Tomat, Grön

1

Basilika

1

Citron

1

Bifftomat

Ingår inte i din leverans

Smör

1

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)316 kcal
Energi (kJ)1322 kJ
Fett16.52 g
varav mättat7 g
Kolhydrater11.51 g
varav socker10.6 g
Protein29.79 g
Salt0.4 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp vatten* i en medelstor kastrull. Halvera potatis. Tillsätt en nypa salt* till vattnet och sjud potatisen i 20-25 min.

Blanda färs
2

Finhacka rödlök. Blanda rödlök [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], nötfärs, panko, ägg*, salt* och peppar* samt smulad salladsost [1/2 paket, 2 pers] i en bunke. Forma färsen till jämnstora biffar, ca 2 cm tjocka.

Stek biffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna i 5-6 min på varje sida, eller tills de har fått en fin yta och är genomstekta.VIKTIGT: Biffarna är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered tomatsallad
4

Skiva tomater tunt och placera dem på en tallrik. Strö över rödlök [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], krydda med en nypa salt* och peppar*. Pryd med ett par basilikablad och finhacka resten. Riv citronzest tills du har en generös nypa och dela citronen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Laga potatismos
5

Väl färdigkokt, häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa den tillsammans med citronzest, hackad basilika, en generös klick smör*, en nypa salt* och peppar*. 

Servera
6

Fördela köttfärsbiffarna, potatismoset och tomatsalladen mellan era tallrikar. Servera med citronklyftor vid sidan av.