Vet du, dessa saftiga köttfärsbiffar med salladsost och potatisstomp lagar du precis lika enkelt på grillen som på spisen. Just detta recept är en snabblagad och festlig måltid serverad med en spännande tomatsallad gjord på bland annat gröna tomater. Fräscht, smakrikt och enkelt, det är HelloFreshs melodi!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
½
Rödlök
250
Nötfärs
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75
Grekisk salladsost
1
Tomat, Grön
1
Basilika
1
Citron
1
Bifftomat
Smör
1
Ägg
Koka upp vatten* i en medelstor kastrull. Halvera potatis. Tillsätt en nypa salt* till vattnet och sjud potatisen i 20-25 min.
Finhacka rödlök. Blanda rödlök [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], nötfärs, panko, ägg*, salt* och peppar* samt smulad salladsost [1/2 paket, 2 pers] i en bunke. Forma färsen till jämnstora biffar, ca 2 cm tjocka.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna i 5-6 min på varje sida, eller tills de har fått en fin yta och är genomstekta.VIKTIGT: Biffarna är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Skiva tomater tunt och placera dem på en tallrik. Strö över rödlök [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], krydda med en nypa salt* och peppar*. Pryd med ett par basilikablad och finhacka resten. Riv citronzest tills du har en generös nypa och dela citronen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Väl färdigkokt, häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa den tillsammans med citronzest, hackad basilika, en generös klick smör*, en nypa salt* och peppar*.
Fördela köttfärsbiffarna, potatismoset och tomatsalladen mellan era tallrikar. Servera med citronklyftor vid sidan av.