Alla superhjältar behöver äta ordentligt för att orka utföra stordåd! Därför innehåller kvällens superhjältemiddag ugnsstekt kycklingfilé, rostad sötpotatis och stekt broccoli. Modiga barn vågar också smaka på den smarriga gremolatan med färsk persilja, och vi serverar den färdiga rätten med en klick yoghurt och citronklyftor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
250 g
Broccoli
1 portionspåse
Bladpersilja
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
2 g
Rökt paprikapulver
450 g
Sötpotatis
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4 g
Panamat
1 st
Citron
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till grönsaker
2 msk
Olja till gremolata
¼ tsk
Salt till gremolata
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt, Panamat och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuk.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pumpakärnor i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt och rökt paprikapulver.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera kyckling på andra sidan av plåten när det återstår 15 min av sötpotatisens tillagningstid. Tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek broccoli i 5–6 min, eller tills mjuk.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.
Finhacka persilja och rostade pumpakärnor.
Skär citron i klyftor.
Blanda olivolja, en generös skvätt citronsaft, persilja, pumpakärnor, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg upp sötpotatis, kyckling och broccoli på tallrikar.
Ringla gremolata över kyckling och servera med en klick yoghurt och resterande citronklyftor.