Kolja är en supersmarrig fisk som påminner om torsk i smaken och den spelar huvudrollen i kvällens fiskrätt med inspiration från Indien. Vi serverar vår stekta kolja på en kryddig kikärtscurry med lök, morot och kokosmjölk och toppar med kachumber – en indisk sallad med tomat, gurka och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
1 st
Koriander
390 g
Kikärtor
1 st
Tomat
1 st
Gurka
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1 st
Lök
1 st
Morot
90 ml
Kokosmjölk
4 g
Milda Mahal
1 msk
Olja till stekning
2 dl
Vatten till sås
½ tsk
Salt till sås
1 msk
Olja till sallad
½ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till fisk
Finhacka lök.
Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och morot i 1–2 min, eller tills mjuka.
Tillsätt Ginger Ninja och Milda Mahal till stekpannan. Stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt kikärtor (och kikärtsspad), kokosmjölk, vatten, grönsaksbuljong, salt och en nypa peppar.
Sänk till medelvärme och sjud i 8–10 min, tills tjocknat.
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!
Under tiden, grovhacka tomat och gurka.
Finhacka koriander.
Blanda tomat, gurka, koriander, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål och ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp kikärtscurry i skålar.
Toppa med fisk och kachumbersallad.