Skip to main content
Indisk-inspirerad pannstekt vit fisk
Indisk-inspirerad pannstekt vit fisk

Indisk-inspirerad pannstekt vit fisk

med kachumbersallad och kikärtscurry

Kolja är en supersmarrig fisk som påminner om torsk i smaken och den spelar huvudrollen i kvällens fiskrätt med inspiration från Indien. Vi serverar vår stekta kolja på en kryddig kikärtscurry med lök, morot och kokosmjölk och toppar med kachumber – en indisk sallad med tomat, gurka och koriander.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Under 650 kcal
Glutenfri
Mjölkfri
Laga mig först
Allergener:
Senap
Ägg
Fisk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

1 st

Koriander

390 g

Kikärtor

1 st

Tomat

1 st

Gurka

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Lök

1 st

Morot

90 ml

Kokosmjölk

4 g

Milda Mahal

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

2 dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

1 msk

Olja till sallad

½ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till fisk

Näringsvärden

Energi (kJ)2179 kJ
Energi (kcal)521 kcal
Fett26.8 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater27.2 g
varav socker10.1 g
Kostfiber10.8 g
Protein38.6 g
Salt5.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium180.6 mg
Calcium27.6 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka lök.

Riv morot (oskalad) grovt.

Stek grönsaker
2

 

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

 

Stek lök och morot i 1–2 min, eller tills mjuka.

Laga curry
3

 

Tillsätt Ginger Ninja och Milda Mahal till stekpannan. Stek i 30 sek, tills väldoftande.

 

Tillsätt kikärtor (och kikärtsspad), kokosmjölk, vatten, grönsaksbuljong, salt och en nypa peppar.

 

Sänk till medelvärme och sjud i 8–10 min, tills tjocknat.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Gör kachumbersallad
4

Under tiden, grovhacka tomat och gurka.

Finhacka koriander.

Blanda tomat, gurka, koriander, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Stek fisk
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

 

Lägg upp kikärtscurry i skålar.

 

Toppa med fisk och kachumbersallad.