topBanner
Nordisk falafel med hummus

Nordisk falafel med hummus

& rosésallad

Har du aldrig gjort falafel själv? Du behöver inte vara orolig, vi har förberett dem, så du behöver bara steka dem. Så kan du ägna lite extra tid åt den smarriga radicchiosalladen som får spänst av rädisa, gurka, äpple och vacker färg av mynta och dill. Vi serverar falafael och sallad med vitlökstunnbröd, och så toppar vi med en gyllene hummusdressing.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:glutenmjölksesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Tunnbröd

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

37.5 g

Rädisor

1 st

Gurka

1 st

Äpple

1 påse

Mynta

90 g

Rosésallad

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

1 påse

Dill

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Falafel

(InnehållersesamKan innehållaKan innehålla spår av senap)

12.5 g

Honung

1 st

Citron

50 g

Hummus

(Innehållersesam)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja* (steg 2)

¼ tsk

Salt* (steg 2)

1 msk

Olivolja* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3705 kJ
Energi (kcal)885 kcal
Fett46 g
varav mättat23 g
Kolhydrater79 g
varav socker20 g
Protein22 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna rädisor [1/2 påse, 2P] i 1 cm stora bitar. Skär rosésallad [1/2 st, 2P] på mitten och grovhacka. Skär äpple i 1 cm tunna skivor. Skiva gurka tunt (eller i halvmånar). Dela citron i klyftor. Grovhacka dill och mynta. Finhacka eller pressa vitlök.

2

Blanda olivolja* [1 msk | 2 msk], honung [1/2 paket, 2P], citronjuice [1 msk | 2 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar* i en stor skål. Tillsätt rosésallad, rädisa, gurka, äpple och hälften av mynta och dill. Blanda väl.

3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek vitlök i, 1-2 min. Överför till en skål och ställ åt sidan. Halvera falafel. Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek falafel i 2-3 min på varje sida tills krispiga och genomvarma.

4

Packa in tunnbröd i folie. Värm i ugnen i 2-3 min eller tills genomvarma. Pensla tunnbröd med vitlöksolja och krydda med salt*. Skär varje vitlökstunnbröd i 6 bitar.

5

Blanda hummus, yoghurt, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

6

Lägg upp sallad och falafel i skålar och skeda över hummusdressing. Garnera med resterande dill och mynta, och servera med vitlökstunnbröd.