Har du aldrig gjort falafel själv? Du behöver inte vara orolig, vi har förberett dem, så du behöver bara steka dem. Så kan du ägna lite extra tid åt den smarriga radicchiosalladen som får spänst av rädisa, gurka, äpple och vacker färg av mynta och dill. Vi serverar falafael och sallad med vitlökstunnbröd, och så toppar vi med en gyllene hummusdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Tunnbröd
37.5
Rädisor
1
Gurka
1
Äpple
1
Mynta
90
Rosésallad
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½
Dill
1
Vitlöksklyfta
250
Falafel
12.5
Honung
1
Citron
50
Hummus
(Innehåller Sesam)
1
Olivolja (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
1
Olivolja (steg 3)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna rädisor [1/2 påse, 2P] i 1 cm stora bitar. Skär rosésallad [1/2 st, 2P] på mitten och grovhacka. Skär äpple i 1 cm tunna skivor. Skiva gurka tunt (eller i halvmånar). Dela citron i klyftor. Grovhacka dill och mynta. Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda olivolja* [1 msk | 2 msk], honung [1/2 paket, 2P], citronjuice [1 msk | 2 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar* i en stor skål. Tillsätt rosésallad, rädisa, gurka, äpple och hälften av mynta och dill. Blanda väl.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek vitlök i, 1-2 min. Överför till en skål och ställ åt sidan. Halvera falafel. Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek falafel i 2-3 min på varje sida tills krispiga och genomvarma.
Packa in tunnbröd i folie. Värm i ugnen i 2-3 min eller tills genomvarma. Pensla tunnbröd med vitlöksolja och krydda med salt*. Skär varje vitlökstunnbröd i 6 bitar.
Blanda hummus, yoghurt, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Lägg upp sallad och falafel i skålar och skeda över hummusdressing. Garnera med resterande dill och mynta, och servera med vitlökstunnbröd.