Nordisk falafel med hummus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nordisk falafel med hummus

Nordisk falafel med hummus

& rosésallad

Har du aldrig gjort falafel själv? Du behöver inte vara orolig, vi har förberett dem, så du behöver bara steka dem. Så kan du ägna lite extra tid åt den smarriga radicchiosalladen som får spänst av rädisa, gurka, äpple och vacker färg av mynta och dill. Vi serverar falafael och sallad med vitlökstunnbröd, och så toppar vi med en gyllene hummusdressing.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Tunnbröd

37.5

Rädisor

1

Gurka

1

Äpple

1

Mynta

90

Rosésallad

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½

Dill

1

Vitlöksklyfta

250

Falafel

12.5

Honung

1

Citron

50

Hummus

(Innehåller Sesam)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)329 kcal
Energi (kJ)1378 kJ
Fett26.18 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater18.04 g
varav socker14.8 g
Protein4.57 g
Salt1 g

Instruktioner

Förbered frukt & grönt
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna rädisor [1/2 påse, 2P] i 1 cm stora bitar. Skär rosésallad [1/2 st, 2P] på mitten och grovhacka. Skär äpple i 1 cm tunna skivor. Skiva gurka tunt (eller i halvmånar). Dela citron i klyftor. Grovhacka dill och mynta. Finhacka eller pressa vitlök.

Förbered sallad
2

Blanda olivolja* [1 msk | 2 msk], honung [1/2 paket, 2P], citronjuice [1 msk | 2 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar* i en stor skål. Tillsätt rosésallad, rädisa, gurka, äpple och hälften av mynta och dill. Blanda väl.

Stek falafel
3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek vitlök i, 1-2 min. Överför till en skål och ställ åt sidan. Halvera falafel. Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek falafel i 2-3 min på varje sida tills krispiga och genomvarma.

4

Packa in tunnbröd i folie. Värm i ugnen i 2-3 min eller tills genomvarma. Pensla tunnbröd med vitlöksolja och krydda med salt*. Skär varje vitlökstunnbröd i 6 bitar.

Blanda dressing
5

Blanda hummus, yoghurt, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp sallad och falafel i skålar och skeda över hummusdressing. Garnera med resterande dill och mynta, och servera med vitlökstunnbröd.