Skip to main content
Honung- och senapsglaserad lax
Honung- och senapsglaserad lax

Honung- och senapsglaserad lax

med potatissallad och baconlindade bönor

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. I kväll experimenterar vi nämligen med nya smaksensationer och bjuder på både lax, bacon och potatissallad. Laxen steker vi och glaserar med honung och senap. Bacon lindar vi om haricots verts och potatissalladen får smak av senap, spenat och dill.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Senap
Mjölk
Sulfiter
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

4 g

Vitlöksflörter

25 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

30 g

Spenat

400 g

Småpotatis

125 g

Bacon, skivor

1 st

Dill

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)

150 g

Haricots verts

½ st

Gurka

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)4048 kJ
Energi (kcal)967 kcal
Fett65.1 g
varav mättat27.5 g
Kolhydrater48 g
varav socker12.3 g
Protein44.8 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Halvera potatis (oskalad) och koka i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, lägg tillbaka potatis i kastrullen och krydda med salt och en nypa peppar. Täck med lock och ställ åt sidan.

Stek bacon
2

Under tiden, hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 3–4 min, eller tills gyllene men fortfarande mjukt. Vänd efter halva tiden.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och låt svalna något.

Baconlinda bönor
3

Under tiden, ansa haricots verts.

Skölj spenat.

Halvera citron.

Skär gurka i halvmånar.

Finhacka dill.

Placera haricots verts på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, hälften av Vitlöksflörter och en nypa salt och peppar.

Linda haricots verts med bacon (2 knyten per person). Placera resterande bacon på plåten.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills haricots verts är mjuka och bacon är knaprig.

Stek lax
4

Under tiden, torka ur stekpannan och hetta upp en skvätt olivolja på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med resterande Vitlöksflörter och salt.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

Under tiden, blanda honung- och senapsdressing, hälften av senapen och en skvätt citronsaft i en liten skål.

Ta av stekpannan från värme och ringla glaze över lax.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda potatissallad
5

Blanda crème fraiche, resterande senap, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Rör i potatis, gurka, spenat och dill (spara lite till garnering).

Servera
6

Lägg upp lax, baconlindade haricits verts och potatissallad på tallrikar.

Smula baconskivor över potatissalladen.

Garnera med dill.