HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHet Chorizo
topBanner
Het chorizo

Het chorizo

med blomkål, pärlcouscous och grekisk salladsost

Här var det snabblagat på menyn! Karamellisera kryddstark chorizo tillsammans med lök, och servera med ugnsrostade grönsaker du gett latinamerikansk kärlek i form av en värmande kryddmix. Lägg fluffig couscous på samma tallrik, toppa med grekisk salladsost och färsk persilja, och du har en riktig smakfest att se fram emot.

Taggar:StarkSnabb
Allergener:glutenmjölksulfiterselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Bladpersilja

200 g

Rödlök

170 g

Spenat

15 ml

Blomkål

4 g

Morot

1 tsk

Panamat

4 dl

Chorizo korv

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

Ingår inte i din leverans

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2481.321 kJ
Energi (kcal)593.05 kcal
Fett24.251 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater67.35 g
varav socker7.5 g
Protein20.5675 g
Salt3.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär blomkål [1/2 st, 2 pers] i mindre buketter. Skär oskalad morot i 1 cm stora bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med Panamat, lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-20 min, eller tills de är mjuka.

2

Medan grönsakerna är i ugnen, koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt pärlcouscous och sänk till medelvärme. Låt sjuda i 12-15 min tills couscousen är mjuk med lite tuggmotstånd.

3

Medan couscousen sjuder, skär chorizo i grova bitar. Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs chorizo och rödlök i 4-5 min. OBS: Chorizon är stark! 

4

Rör i balsamvinäger, vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och socker* i pannan. Tillaga i 3-5 min, tills mörkt och kladdigt.

5

Grovhacka persilja och spenat. Blanda den färdigkokta couscousen, spenat, karamelliserad lök och chorizo, rostade grönsaker, hälften av persiljan samt salladsost [1/4 st, 2 pers | 1/2 st, 4 pers] i en stor salladsskål. Smaksätt med salt* och peppar*.

6

Fördela het chorizo med blomkål och pärlcouscous mellan era tallrikar. Toppa med lite grekisk salladsost och resterande persilja, och hugg in.