topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Het chorizo

Het chorizo

med blomkål, pärlcouscous och grekisk salladsost

Här var det snabblagat på menyn! Karamellisera kryddstark chorizo tillsammans med lök, och servera med ugnsrostade grönsaker du gett latinamerikansk kärlek i form av en värmande kryddmix. Lägg fluffig couscous på samma tallrik, toppa med grekisk salladsost och färsk persilja, och du har en riktig smakfest att se fram emot.

Taggar:
Snabb
Stark
Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Bladpersilja

1

Morot

4

Panamat

200

Chorizo

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

75

Grekisk salladsost

60

Spenat

15

Balsamvinäger

275

Blomkål

4

Grönsaksbuljong

1

Rödlök

Ingår inte i din leverans

1

Socker

4

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)593 kcal
Energi (kJ)2481 kJ
Fett24.25 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater67.35 g
varav socker7.5 g
Protein20.57 g
Salt3.4 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär blomkål [1/2 st, 2 pers] i mindre buketter. Skär oskalad morot i 1 cm stora bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med Panamat, lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-20 min, eller tills de är mjuka.

Koka couscous
2

Medan grönsakerna är i ugnen, koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt pärlcouscous och sänk till medelvärme. Låt sjuda i 12-15 min tills couscousen är mjuk med lite tuggmotstånd.

Fräs korv & lök
3

Medan couscousen sjuder, skär chorizo i grova bitar. Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs chorizo och rödlök i 4-5 min. OBS: Chorizon är stark! 

Karamellisera korv & lök
4

Rör i balsamvinäger, vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och socker* i pannan. Tillaga i 3-5 min, tills mörkt och kladdigt.

Blanda samman
5

Grovhacka persilja och spenat. Blanda den färdigkokta couscousen, spenat, karamelliserad lök och chorizo, rostade grönsaker, hälften av persiljan samt salladsost [1/4 st, 2 pers | 1/2 st, 4 pers] i en stor salladsskål. Smaksätt med salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela het chorizo med blomkål och pärlcouscous mellan era tallrikar. Toppa med lite grekisk salladsost och resterande persilja, och hugg in.