Här var det snabblagat på menyn! Karamellisera kryddstark chorizo tillsammans med lök, och servera med ugnsrostade grönsaker du gett latinamerikansk kärlek i form av en värmande kryddmix. Lägg fluffig couscous på samma tallrik, toppa med grekisk salladsost och färsk persilja, och du har en riktig smakfest att se fram emot.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Bladpersilja
1
Morot
4
Panamat
200
Chorizo
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
75
Grekisk salladsost
60
Spenat
15
Balsamvinäger
275
Blomkål
4
Grönsaksbuljong
1
Rödlök
1
Socker
4
Vatten
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär blomkål [1/2 st, 2 pers] i mindre buketter. Skär oskalad morot i 1 cm stora bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med Panamat, lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-20 min, eller tills de är mjuka.
Medan grönsakerna är i ugnen, koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt pärlcouscous och sänk till medelvärme. Låt sjuda i 12-15 min tills couscousen är mjuk med lite tuggmotstånd.
Medan couscousen sjuder, skär chorizo i grova bitar. Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs chorizo och rödlök i 4-5 min. OBS: Chorizon är stark!
Rör i balsamvinäger, vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och socker* i pannan. Tillaga i 3-5 min, tills mörkt och kladdigt.
Grovhacka persilja och spenat. Blanda den färdigkokta couscousen, spenat, karamelliserad lök och chorizo, rostade grönsaker, hälften av persiljan samt salladsost [1/4 st, 2 pers | 1/2 st, 4 pers] i en stor salladsskål. Smaksätt med salt* och peppar*.
Fördela het chorizo med blomkål och pärlcouscous mellan era tallrikar. Toppa med lite grekisk salladsost och resterande persilja, och hugg in.