Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Grönkål är riktig supermat – fullpackad med näring och perfekt i en matig sallad med ugnsrostad rödbeta och palsternacka. Vi ringlar en smakrik honungs- och senapsdressing med apelsin över salladen och toppar den med smulad salladsost och rostade mandlar.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Rödbeta
1 st
Palsternacka
50 g
Grönkål, skuren
1 st
Apelsin
40 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
40 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
150 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
½ tsk
Salt (steg 1)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna palsternacka och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt [1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
Under tiden, grovhacka mandlar.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene.
Smula salladsost.
Halvera apelsin.
Blanda honungs- och senapsdressing med apelsinsaft [2 msk] i en liten skål.
Vänd grönkål med rostade rotfrukter på plåten.
Lägg upp grönkål och rofrukter på ett serveringsfat och ringla över dressing.
Toppa med salladsost och mandlar.