Stilla hungern med detta läckra recept på ugnsrostade rotfrukter och dukkahkyckling som ger en hänförande doft- och smakupplevelse. I detta recept samsas sötpotatis med morötter och rödbetor och smakerna koncentreras till en kulinarisk upplevelse tack vare olivolja, salt och värme. Rätten förhöjs ytterligare genom smarrig vitlökssås smaksatt med färsk persilja, och i ett nafs har du en comfort food-middag som väcker matglädjen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15
Dukkah
75
Gräddfil
1
Morot
300
Kycklingbröstfilé
1
Palsternacka
1
Bladpersilja
1
Rödlök
1
Rödbeta
30
Spenat
1
Vitlöksklyfta
½
Citron
1
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Skär rödbeta och morot i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i klyftor. Skär sötpotatis i 2 cm tjocka klyftor.
Placera rödbetor, morötter och rödlök på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Lägg sötpotatisklyftorna på den andra sidan. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills rotfrukterna är mjuka.
Finhacka vitlök. Grovhacka persilja. Riv citronzest tills du har en nypa och dela citronen i klyftor. Lägg en hand ovanpå kycklingfiléen och skär rakt igenom horisontellt så du får två jämnstora filéer.Blanda dukkah, en nypa salt* och en skvätt olivolja* i en bunke. Tillsätt kycklingen och pressa kryddblandningen mot kycklingen så den fastnar. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid. Stek kycklingen i 3-5 min på varje sida, eller tills den är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], vitlök, citronzest, vatten* (se ingredienslistan), hälften av persiljan samt en generös skvätt citronjuice i en skål. Smaksätt persiljedressingen med en nypa salt* och peppar*.
Skär dukkahkycklingen i tjocka skivor. Fördela de rostade rotfrukterna, sötpotatisklyftorna och kycklingen mellan era tallrikar. Ringla över persiljedressing och garnera med den återstående persiljan.