Baconlindad fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baconlindad fläskkotlett

Baconlindad fläskkotlett

med rödvinssås och stekta grönsaker

VARDAG+

Ikväll bjuder vi på en riktig festmåltid, perfekt till helgen, eller bara för att sätta guldkant på en tråkig tisdag. Vi lindar in fläskkotlett i bacon, bryner dem, och rostar dem sen till perfektion. Köttet får sällskap i ugnen av rosmarinkryddad potatis. Vi servera kött och potatis med stekt morot och broccolini, och en ljuvlig rödvinssås.

Taggar:
Glutenfri
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskkotlett hel

62.5

Bacon, skivor

500

Potatis

½

Rosmarin

150

Broccolini

1

Bladpersilja

20

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

60

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

1

Vitlöksklyfta

2

Kycklingbuljong

2

Morot

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)679 kcal
Energi (kJ)2840 kJ
Fett28.9 g
varav mättat9.7 g
Kolhydrater62.8 g
varav socker15.6 g
Protein44.5 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta kött
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Linda köttet i bacon [½ paket, 2P].

Hetta upp en stor stekpanna på hög värme. Stek baconlindat fläsk i 1-2 min per sida tills brynta, och placera sedan på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i 18-20 min.

Låt köttet sedan vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

TIPS: Använd en separat skärbräda till rått kött. 

Rosta potatis
2

Under tiden, skär potatis i 1 cm tunna skivor.

Plocka och finhacka rosmarinblad [½ kvist, 2P].

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, rosmarin, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene. 

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Ansa broccolini.

Plocka persiljeblad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna (skölj inte av den innan) på medelhög värme.

Stek morot, broccolini, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar i 5-6 min, tills möra.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

Lägg över grönsaker till en skål, och blanda dem med honung- och senapsdressing och persilja.

Laga sås
5

Låt stekpannan svalna lite utan att skölja av den, och hetta sen upp den på medelvärme.

Fräs vitlök i 30 sek.

Rör i rödvinssås, kycklingbuljong [½ paket, 2P], vatten [1/2 dl | 1 dl], en nypa salt och peppar, och sjud i 2-3 min.

Skär kött i skivor.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.

Servera
6

Lägg upp rosmarinpotatis, kött och stekta grönsaker på tallrikar.

Ringla rödvinssås över kött och potatis.