
Ikväll bjuder vi på en riktig festmåltid, perfekt till helgen, eller bara för att sätta guldkant på en tråkig tisdag. Vi lindar in fläskkotlett i bacon, bryner dem, och rostar dem sen till perfektion. Köttet får sällskap i ugnen av rosmarinkryddad potatis. Vi servera kött och potatis med stekt morot och broccolini, och en ljuvlig rödvinssås.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300
Fläskkotlett hel
62.5
Bacon, skivor
500
Potatis
½
Rosmarin
150
Broccolini
1
Bladpersilja
20
Honung- & senapsdressing
(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)
60
Rödvinssås
(Innehåller: Sulfiter)
1
Vitlöksklyfta
2
Kycklingbuljong
2
Morot
1
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
½
Vatten (steg 5)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Linda köttet i bacon [½ paket, 2P].
Hetta upp en stor stekpanna på hög värme. Stek baconlindat fläsk i 1-2 min per sida tills brynta, och placera sedan på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i 18-20 min.
Låt köttet sedan vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
TIPS: Använd en separat skärbräda till rått kött.

Under tiden, skär potatis i 1 cm tunna skivor.
Plocka och finhacka rosmarinblad [½ kvist, 2P].
Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, rosmarin, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene.

Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Ansa broccolini.
Plocka persiljeblad.
Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna (skölj inte av den innan) på medelhög värme.
Stek morot, broccolini, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar i 5-6 min, tills möra.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.
Lägg över grönsaker till en skål, och blanda dem med honung- och senapsdressing och persilja.

Låt stekpannan svalna lite utan att skölja av den, och hetta sen upp den på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek.
Rör i rödvinssås, kycklingbuljong [½ paket, 2P], vatten [1/2 dl | 1 dl], en nypa salt och peppar, och sjud i 2-3 min.
Skär kött i skivor.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.

Lägg upp rosmarinpotatis, kött och stekta grönsaker på tallrikar.
Ringla rödvinssås över kött och potatis.