Ostfylld Kyckling Kiev
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostfylld Kyckling Kiev

Ostfylld Kyckling Kiev

med mjukt potatismos och frisk kålsallad

Ikväll frestar vi med en fantastisk rätt med kyckling i huvudrollen. Kyckling Kiev innebär att kycklingbröst fylls och steks i ugnen. Vi fyller vår kyckling med vitlökssmör och ost och panerar den sen i panko. Fantastiska tillbehör är mjukt potatismos och en krispig kålsallad med tranbär och honung- och senapsdressing.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Kycklingbröstfilé

50

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150

Förskuren spetskål

20

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

1

Basilika

1

Vitlöksklyfta

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

50

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

500

Bakpotatis

20

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

½

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

3

Mjölk (steg 1)

2

Smör (steg 1)

2

Vetemjöl (steg 3)

1

Ägg (steg 3)

½

Vatten (steg 5)

¼

Salt (steg 3)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1026 kcal
Energi (kJ)4291 kJ
Fett48.1 g
varav mättat23.3 g
Kolhydrater90.4 g
varav socker16.7 g
Protein60.6 g
Salt14.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör potatismos
1

Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).

Ta fram smör [2 msk | 4 msk] så det blir rumstempererat.

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. 

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. 

Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], finriven ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kastrullen. Tillsätt eventuellt en klick smör och en nypa peppar. Ställ åt sidan under lock. 

Gör vitlökssmör
2

Under tiden, finhacka basilika. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, smör och hälften av basilikan i en skål. 

Förbered kyckling
3

Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom på en separat skärbräda.

Krydda med en nypa salt, fyll med vitlökssmör och gouda, och vik ihop. 

Ta fram tre djupa tallrikar. Lägg vetemjöl [2 msk | 4 msk] i den första. Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra. Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i den tredje.

Vänd försiktigt kyckling i mjöl, sen i ägg, och sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

Tillaga kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek kyckling tills gyllene, 2-3 min per sida.

Lägg över till en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen tills genomstekt, 11-12 min.

TIPS: Var försiktig när du panerar så fyllningen inte trillar ut. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
5

Under tiden, blanda kål, tranbär, honung- och senapsdressing och en nypa salt i en medelstor skål.

Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.

Rör i matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud tills uppvärmt, 1-2 min.

Rör i resterande basilika precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp kyckling, potatis, sallad och sås på tallrikar.