HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconApelsinmarinerad Gråsej
topBanner
Apelsinmarinerad gråsej

Apelsinmarinerad gråsej

med senap, mosad potatis och grönsallad

Fiskar du efter ett nytt sätt att tillaga sej? Då har vi helt rätt recept till dig - med denna smakrika marinad får sejen en härlig fräschör tack vare apelsin och ett trevligt sting av senap. Genast har du en riktig festmåltid. Och om vi säger att sejen serveras tillsammans med lent, smörigt potatismos fullpackat med smak och en frisk grönsallad har vi dig på kroken, inte sant?

Allergener:fisksellerisenapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Tomat

25 g

Potatis

20 g

Gråsej

(Innehållerfisk)

¼ tsk

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

2 msk

Gemsallad

Senap

(Innehållersenap)

½ dl

Kruspersilja

Apelsin

Solrosfrön

Ingår inte i din leverans

Salt*

Mjölk*

(Innehållermjölk)

Smör* efter behov

(Innehållermjölk)

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)377.4176 kJ
Energi (kcal)90.205 kcal
Fett6.654 g
varav mättat0.9 g
Kolhydrater3.175 g
varav socker1.3 g
Protein3.497 g
Salt2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Kvarta potatisen. Tillsätt bitarna till kastrullen och koka i 10-15 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt mjölk*, smör* och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och mosa till ett slätt mos.

2

Grovhacka persilja och blanda ner hälften i potatismoset. Skiva gemsallad [1/2 st, 2 pers] tunt. Skär tomat i 1 cm stora bitar.

3

Dela apelsinen och pressa dess juice [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] i en skål. Blanda apelsinjuicen med senap, vatten* (se ingredienslistan), grönsaksbuljong, en nypa salt* och peppar* till en apelsinmarinad.

4

Placera gråsejen i en ugnsform, häll över apelsinmarinaden och lägg en klick smör* ovanpå. Tillaga i ugnen i 10-12 min. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

5

Blanda gemsallad, tomater och solrosfrön i en skål. Ringla över en skvätt olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Lägg upp potatismos, apelsinmarinerad gråsej och sallad på varsin tallrik. Ringla över den återstående marinaden från ugnsformen. Garnera med persilja, och middagen är serverad.