HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Europeisk recept
Apelsinmarinerad gråsej

Apelsinmarinerad gråsej

med senap, mosad potatis och grönsallad

Fiskar du efter ett nytt sätt att tillaga sej? Då har vi helt rätt recept till dig - med denna smakrika marinad får sejen en härlig fräschör tack vare apelsin och ett trevligt sting av senap. Genast har du en riktig festmåltid. Och om vi säger att sejen serveras tillsammans med lent, smörigt potatismos fullpackat med smak och en frisk grönsallad har vi dig på kroken, inte sant?

Allergener:Fisksenapsellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

250 g

Gråsej

(InnehållerFisk)

½ st

Apelsin

25 g

Senap

(Innehållersenap)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

500 g

Potatis

20 g

Solrosfrön

100 g

Gemsallad

1 st

Tomat

1 påse

Kruspersilja

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten*

Smör*

(Innehållermjölk)

2 msk

Mjölk*

(Innehållermjölk)

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)1916 kJ
Energi (kcal)458 kcal
Fett9 g
varav mättat1 g
Kolhydrater59 g
varav socker15 g
Kostfiber9 g
Protein34 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull.

Kvarta potatisen. Tillsätt bitarna till kastrullen och koka i 10-15 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen.

Tillsätt mjölk, smör och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och mosa till ett slätt mos.

2

Grovhacka persilja och blanda ner hälften i potatismoset.

Skiva gemsallad [1/2 st, 2 pers] tunt.

Skär tomat i 1 cm stora bitar.

3

Dela apelsinen och pressa dess juice [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] i en skål.

Blanda apelsinjuicen med senap, vatten (se ingredienslistan), grönsaksbuljong, en nypa salt och peppar* till en apelsinmarinad.

4

Placera gråsejen i en ugnsform, häll över apelsinmarinaden och lägg en klick smör* ovanpå.

Tillaga i ugnen 10-12 min.

VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

5

Blanda gemsallad, tomater och solrosfrön i en skål. Ringla över en skvätt olivolja och krydda med en nypa salt och peppar*.

6

Lägg upp potatismos, apelsinmarinerad gråsej och sallad på varsin tallrik.

Ringla över den återstående marinaden från ugnsformen.

Garnera med persilja, och middagen är serverad.

Smaklig måltid!