Skip to main content
Falafel

Falafel

med sötpotatissallad och srirachamajo

Har du aldrig gjort falafel själv? Du behöver inte vara orolig, vi har förberett dem, så du behöver bara steka dem. Så kan du ägna lite extra tid åt den smarriga sötpotatissalladen som får spänst av krispig kålblandning och frisk smak och färg av gurka. Vi blandar även ihop en vacker och lagom stark srirachamajo, som passar perfekt till salladen, och till spröd falafel.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Under 650 kcal
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Falafel

450 g

Sötpotatis

15 g

Dukkah-njuta

(Innehåller: Sesam, Senap)

150 g

Kålmix

1 st

Gurka

½ st

Citron

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

10 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)1675 kJ
Energi (kcal)400 kcal
Fett20 g
varav mättat2.2 g
Kolhydrater45.6 g
varav socker8 g
Kostfiber6.7 g
Protein8.1 g
Salt2.2 g
Calcium12.8 mg
Iron0.5 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Dela sötpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna (oskalad) sötpotatis i 1 cm stora bitar.

Baka sötpotatis
2

Placera sötpotatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Dukkah-njuta, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Sprid ut och baka överst i ugnen i 20 minuter, eller tills gyllene och spröda.

Förbered sallad
3

Dela citron i klyftor. Skiva gurka tunt. Blanda gurka, kålmix, en skvätt citronjuice, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Blanda srirachamajo
4

Blanda majonnäs, sriracha [1/2 paket, 2P] och vatten* [1 tbsp | 2 tbsp] i en skål.

Stek falafel
5

Hetta upp en stor skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme, när det återstår 10 min av potatisens baktid. Stek falafel i 3 min på varje sida tills spröda.

Servera
6

Tillsätt sötpotatis till salladen och blanda väl. Servera den i djupa tallrikar och toppa med falafel. Ringla över srirachamajo och servera med resterande citronklyftor.