Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser ingår. Stekta gyozas blir ett perfekt snack, eller kanske en god förrätt till en asiatisk middag? Vi serverar dem med sesamolja, salladslök och asiatisk dressing att doppa i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Gyoza med grönsaker
(Innehåller: Soja, Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Sesam, Selleri, Kräftdjur)
20 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Salladslök
80 g
Asiatisk dressing
40 ml
Sesamolja
(Innehåller: Sesam)
4 dl
Vatten till gyoza
Lägg sesamfrön i en liten skål.
Doppa gyozas i sesamfrön med den platta sidan neråt, så att fröna fastnar på botten.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Placera gyoza med den platta sidan ner i ett lager i pannan. Stek i 1–2 min, eller tills botten är gyllenbrun.
Tillsätt vatten och ångkoka under lock i 2–3 min, eller tills genomvarma.
TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Häll upp asiatisk dressing i en liten skål.
Lägg upp gyozas på en liten tallrik, ringla över sesamolja och toppa med salladslök.
Servera med asiatisk dressing.