HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPankopanerad Sej
topBanner
Pankopanerad sej

Pankopanerad sej

med salladslöksmos och rostade grönsaker

Veckans fisk kommer att älskas av hela familjen! Här har vi tagit klassiska ingredienser och skapat ett fyrverkeri av smaker och färger. Vi lagar en supergod sej som är panerad i panko och vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit! Vi serverar vår sej med salladslöksmos, rostad tomat och zucchini, och en krämig dilldressing.

Taggar:Under 650 kcalBarnvänlig
Allergener:FiskGlutenMjölkÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Sej

(InnehållerFisk)

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten)

500 g

Bakpotatis

1 st

Salladslök

2 st

Tomat

220 g

Zucchini

75 g

Yoghurt

(InnehållerMjölk)

½ portionspåse

Dill

4 g

Mamas Favorit

(InnehållerÄgg)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 5)

1 st

Ägg (steg 4)

1 msk

Vetemjöl (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)608 kcal
Energi (kJ)2545 kJ
Fett20.47 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater70.38 g
varav socker11.6 g
Protein36.7 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar, och koka i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa med mjölk [2 msk | 4 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en klick smör.

 

2

Tärna tomat och zucchini i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Rosta i ugnen i 15-17 min, tills mjuka och lätt brynta.

 

3

Skär salladslök i tunna skivor. Finhacka dill [1/2 påse, 2P]. Blanda dill, yoghurt och en nypa salt i en liten skål, och ställ åt sidan. Rör ner salladslök i potatismoset, och sätt åt sidan under lock.

4

Ta fram 3 djupa tallrikar. Blanda panko, Mamas favorit, en nypa salt och peppari den första. Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra. Lägg vetemjöl [ 1 msk | 2 msk] i den tredje. Torka försiktigt av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt och peppar. Vänd fisk först i vetemjöl, sen i ägg, och till sist i pankomix. Pressa så panko fastnar. TIPS (TILL 4P): Lägg över hälften av pankomixen till en ny tallrik, och panera i två omgångar, så blir pankomixen inte så fuktig.

 

5

Hetta upp en generös skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 3-4 min per sida, tills genomstekt och gyllene. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.

6

Lägg upp salladslöksmos och rostade grönsaker på tallrikar. Toppa med panerad fisk och dillyoghurt.