
Veckans fisk kommer att älskas av hela familjen! Här har vi tagit klassiska ingredienser och skapat ett fyrverkeri av smaker och färger. Vi lagar en supergod sej som är panerad i panko och vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit! Vi serverar vår sej med salladslöksmos, rostad tomat och zucchini, och en krämig dilldressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Sej
(Innehåller: Fisk)
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
500
Potatis
1
Salladslök
2
Tomat
1
Zucchini
75
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
½
Dill
4
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
2
Mjölk (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Olivolja (steg 2)
1
Olivolja (steg 5)
1
Ägg (steg 4)
1
Vetemjöl (steg 4)
½
Salt (steg 2)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar, och koka i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa med mjölk [2 msk | 4 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en klick smör.

Tärna tomat och zucchini i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Rosta i ugnen i 15-17 min, tills mjuka och lätt brynta.

Skär salladslök i tunna skivor. Finhacka dill [1/2 påse, 2P]. Blanda dill, yoghurt och en nypa salt i en liten skål, och ställ åt sidan. Rör ner salladslök i potatismoset, och sätt åt sidan under lock.

Ta fram 3 djupa tallrikar. Blanda panko, Mamas favorit, en nypa salt och peppari den första. Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra. Lägg vetemjöl [ 1 msk | 2 msk] i den tredje. Torka försiktigt av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt och peppar. Vänd fisk först i vetemjöl, sen i ägg, och till sist i pankomix. Pressa så panko fastnar. TIPS (TILL 4P): Lägg över hälften av pankomixen till en ny tallrik, och panera i två omgångar, så blir pankomixen inte så fuktig.

Hetta upp en generös skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 3-4 min per sida, tills genomstekt och gyllene. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp salladslöksmos och rostade grönsaker på tallrikar. Toppa med panerad fisk och dillyoghurt.

