Servera familjen underbara fläskkotletter, som paneras i panko och vår färdiga kryddblandning Panamat. Ett spännande tillbehör är en stark coleslaw med majs, gurka, morot, kålmix, yoghurt, jalapeño och salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Gurka
1 st
Salladslök
1 st
Jalapeno
1 st
Morot, lila
1 burk
Majs
4 g
Panamat
30 g
Panko ströbröd
(InnehållerGluten, Vete)250 g
Fläskkotlett, skivad
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehållaSelleri)75 g
Yoghurt
(InnehållerMjölk)1 st
Ägg (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
2 msk
Vetemjöl (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 4)
Grovhacka gurka. Skär salladslök i tunna skivor. Kärna ur och finhacka jalapeno. Riv morot (oskalad). Häll av majs.
Blanda Panamat, panko, salt [¼ tsk | ½ tsk] och en generös nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Lägg vetemjöl [2 msk | 4 msk] i en tredje djup tallrik. Panera fläskkotletter först i mjöl, sen i ägg och sist i pankomix. Ställ åt sidan, redo att stekas.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek fläskkotlett i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så kotletterna inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar vid behov.
Blanda majs, gurka, morot, salladsmix, yoghurt, salt [1/2 tsk | 1 tsk], jalapeno och hälften av salladslök i en stor skål. Krydda med en nypa peppar. TIPS: Skippa jalapenos eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skär kotlett i tunna skivor.
Lägg upp coleslaw på tallrikar och toppa med fläskkotletter. Garnera med resterande salladslök.