Pankopanerad fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerad fläskkotlett

Pankopanerad fläskkotlett

med stark coleslaw och hackad salladslök

Servera familjen underbara fläskkotletter, som paneras i panko och vår färdiga kryddblandning Panamat. Ett spännande tillbehör är en stark coleslaw med majs, gurka, morot, kålmix, yoghurt, jalapeño och salladslök.

Taggar:
Lågkalori
One Pan
Snabb
Stark
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Gurka

1

Salladslök

1

Jalapeno

1

Morot

1

Majs

4

Panamat

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

250

Skivad fläskkotlett

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

2

Vetemjöl (steg 2)

½

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)540 kcal
Energi (kJ)2260 kJ
Fett24.35 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater42.09 g
varav socker14.8 g
Protein37.96 g
Salt3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Grovhacka gurka. Skär salladslök i tunna skivor. Kärna ur och finhacka jalapeno. Riv morot (oskalad). Häll av majs.

Panera kött
2

Blanda Panamat, panko, salt [¼ tsk | ½ tsk] och en generös nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Lägg vetemjöl [2 msk | 4 msk] i en tredje djup tallrik. Panera fläskkotletter först i mjöl, sen i ägg och sist i pankomix. Ställ åt sidan, redo att stekas.

Stek kött
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek fläskkotlett i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så kotletterna inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar vid behov.

Blanda coleslaw
4

Blanda majs, gurka, morot, salladsmix, yoghurt, salt [1/2 tsk | 1 tsk], jalapeno och hälften av salladslök i en stor skål. Krydda med en nypa peppar. TIPS: Skippa jalapenos eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Skär kött
5

Skär kotlett i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp coleslaw på tallrikar och toppa med fläskkotletter. Garnera med resterande salladslök.