
Servera familjen underbara fläskkotletter, som paneras i panko och vår färdiga kryddblandning Panamat. Ett spännande tillbehör är en stark coleslaw med majs, gurka, morot, kålmix, yoghurt, jalapeño och salladslök.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Gurka
1
Salladslök
1
Chili
1
Morot
1
Majs
4
Panamat
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
250
Skivad fläskkotlett
150
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla spår av: Selleri)
75
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1
Ägg (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
1
Olivolja (steg 3)
2
Vetemjöl (steg 2)
½
Salt (steg 4)

Grovhacka gurka. Skär salladslök i tunna skivor. Kärna ur och finhacka jalapeno. Riv morot (oskalad). Häll av majs.

Blanda Panamat, panko, salt [¼ tsk | ½ tsk] och en generös nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik. Lägg vetemjöl [2 msk | 4 msk] i en tredje djup tallrik. Panera fläskkotletter först i mjöl, sen i ägg och sist i pankomix. Ställ åt sidan, redo att stekas.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek fläskkotlett i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så kotletterna inte fastnar i stekpannan. Stek i omgångar vid behov.

Blanda majs, gurka, morot, salladsmix, yoghurt, salt [1/2 tsk | 1 tsk], jalapeno och hälften av salladslök i en stor skål. Krydda med en nypa peppar. TIPS: Skippa jalapenos eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Skär kotlett i tunna skivor.

Lägg upp coleslaw på tallrikar och toppa med fläskkotletter. Garnera med resterande salladslök.