Vegetarisk kikärtsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk kikärtsbowl

Vegetarisk kikärtsbowl

med trefärgad quinoa och sötpotatisbitar

Ikväll lagar vi en fantastisk vegetarisk bowl med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att rosta sötpotatis och polkabetor, och samtidigt som de rostas till perfektion kokar vi trefärgad quinoa. Och vi är absolut inte färdiga än! Ikväll överraskar vi nämligen också med avokado, rostade kikärtor, och en krämig sesammajo!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

100

Trefärgad quinoa

2

Polkabeta, chioggia

450

Sötpotatis

5

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Kikärtor

37.5

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1

Avokado

10

Sesamfrön

50

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

Ingår inte i din leverans

5

Vatten (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)914 kcal
Energi (kJ)3822 kJ
Fett6.1 g
varav mättat6.1 g
Kolhydrater103.65 g
varav socker21.9 g
Protein22.8 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/ 220°C (varmluft). Skala sötpotatis och tärna i 2 cm stora bitar. Skär polkabeta (oskalad) i 1 cm tunna skivor. Placera sötpotatis och polkabeta på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Krydda sötpotatis med Ginger Ninja. Rosta i toppen av ugnen i 15-20 min, eller tills gyllene. TIPS: 1) Använd två plåtar vid behov. 2) Håll öga med polkabetor så de inte bränns.

Koka quinoa
2

Koka upp en kastrull med saltat vatten* [5 dl | 10 dl]. Tillsätt quinoa och koka upp. Sänk till medelvärme och koka tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min. Häll av vattnet i en sil och lägg tillbaka quinoan i kastrullen. Krydda med salt* och peppar*, täck med lock och ställ åt sidan.

Rosta kikärtor
3

Skölj kikärtor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja* [1 msk | 2 msk], asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], en generös nypa salt* och peppar*. Rosta kikärtor i ugnen i 10-12 min, eller tills gyllene.

Blanda spenat & quinoa
4

Halvera avokado, kärna ur, gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor. Skölj och grovhacka spenat. Tillsätt spenat till färdig quinoa och rör om tills spenaten har mjuknat.

Blanda sesammajonnäs
5

Blanda sesammajonnäs och en skvätt vatten* i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp quinoa, sötpotatis, polkabetor, och kikärtor i skålar. Toppa med avokado och garnera med sesamfrön. Ringla över sesammajonnäs.