HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Kikärtsbowl
topBanner
Vegetarisk kikärtsbowl

Vegetarisk kikärtsbowl

med trefärgad quinoa och sötpotatisbitar

Ikväll lagar vi en fantastisk vegetarisk bowl med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att rosta sötpotatis och polkabetor, och samtidigt som de rostas till perfektion kokar vi trefärgad quinoa. Och vi är absolut inte färdiga än! Ikväll överraskar vi nämligen också med avokado, rostade kikärtor, och en krämig sesammajo!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:äggsenapglutensesamsojasulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Trefärgad quinoa

2 st

Polkabeta

450 g

Sötpotatis

5 g

Ginger Ninja

(Innehållerägg, senap)

60 g

Spenat

1 paket

Kikärtor

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, sesam, soja, sulfiter)

1 st

Avokado

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehållerägg, senap, gluten, sesam, soja)

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten* (steg 2)

1 msk

Olivolja* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3822.2932 kJ
Energi (kcal)913.55 kcal
Fett40.1355 g
varav mättat6.1 g
Kolhydrater103.6455 g
varav socker21.9 g
Protein22.7962 g
Salt2.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/ 220°C (varmluft). Skala sötpotatis och tärna i 2 cm stora bitar. Skär polkabeta (oskalad) i 1 cm tunna skivor. Placera sötpotatis och polkabeta på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Krydda sötpotatis med Ginger Ninja. Rosta i toppen av ugnen i 15-20 min, eller tills gyllene. TIPS: 1) Använd två plåtar vid behov. 2) Håll öga med polkabetor så de inte bränns.

2

Koka upp en kastrull med saltat vatten* [5 dl | 10 dl]. Tillsätt quinoa och koka upp. Sänk till medelvärme och koka tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min. Häll av vattnet i en sil och lägg tillbaka quinoan i kastrullen. Krydda med salt* och peppar*, täck med lock och ställ åt sidan.

3

Skölj kikärtor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja* [1 msk | 2 msk], asiatisk woksås [1/2 paket, 2P], en generös nypa salt* och peppar*. Rosta kikärtor i ugnen i 10-12 min, eller tills gyllene.

4

Halvera avokado, kärna ur, gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor. Skölj och grovhacka spenat. Tillsätt spenat till färdig quinoa och rör om tills spenaten har mjuknat.

5

Blanda sesammajonnäs och en skvätt vatten* i en liten skål.

6

Lägg upp quinoa, sötpotatis, polkabetor, och kikärtor i skålar. Toppa med avokado och garnera med sesamfrön. Ringla över sesammajonnäs.